Уряд дозволив лікарням проводити планові операції під час карантину / УНИАН

В Україні з 5 травня дозволять проведення планових операцій.

Читайте такожКоронавірус в Україні 2020: останні новини станом на 3 травня (онлайн)

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час онлайн-брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов з посиланням на ухвалені урядом сьогодні, 4 травня, зміни в постанові щодо введення карантинних заходів.

Відео дня

«Під час нашої рядової наради, яка проходить по понеділках мною було ініційовано проведення позачергового засідання уряду, це було підтримано прем’єр-міністром і урядом, було винесено одне питання, яке я вважаю дуже важливим - це внесення змін до постанови Кабміну №211, якою були введені карантинні заходи на території України», - заяви він.

Степанов відзначив, що на час карантину в Україні були скасовані планові операції та госпіталізації, але час карантину вже складає близько 50 днів і є вже необхідність проведення планових операцій, в тому числі за життєвими показниками. «Це я в тому числі відчув після спілкування з нашими фахівцями на місцях, з нашими лікарями, в тому числі під час поїздки до Черкаської області 1 травня», - зауважив він.

«Було прийнято постанову уряду і одразу після опублікування і думаю, що завтра у нас в країні буде дозволено проведення планових операцій, планових госпіталізацій, які виключно за життєвими показниками, тобто - якщо проведення цих операцій дуже необхідне тій чи іншій людині, щоб знизити ризик життю та здоров’я цій людині», - наголосив Степанов.

При цьому він зауважив, що для того, щоб не було жодних заражень медичних працівників, проведення операцій будуть здійснюватися виключно після тестування пацієнтів на коронавірус методом ПЛР. «Таким чином ризик зараження медичних працівників ми знизимо до нуля»,- підкреслив Степанов.

Раніше міністр охорони здоров'я України Максим Степанов анонсував пом'якшення карантинних заходів, запроваджених з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19, з 11 травня.

Читайте також: