Карантин в Україні можуть посилити / фото УНІАН

Через велику кількість нових хворих на коронавірус в Україні впродовж останніх днів, Україна може повернутися до минулих етапів карантинних обмежень. Тобто карантин можуть посилювати.

Про це в ефірі ТСН заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Один із головних критеріїв – це кількість захворюваності і той ріст, який ми бачимо. кількість звернень з симптомами, заповнення ліжок, достатня системне реагування і надання медичної допомоги. Я вам наведу приклад, що з 1 червня в Києві заповненість була 35%тих лікарень, які визначені для боротьби з COVID-19, а сьогодні 46%. 11 відсотків за 11 днів - це дуже багато", – сказав він.

Відео дня

Читайте такожКиїв та ще 9 регіонів не готові до наступного етапу пом’якшення карантину

На питання, чи є вірогідність, що країна може повернутися до попередніх етапів карантину, міністр відповів:

"Там є декілька параметрів. Це кількість захворювання на 100 тисяч населення, заповненість ліжок - це головні параметри і як швидко вони зростають. При досягненні певних цифр, ми одразу будемо говорити, що треба перейти на той етап, який був раніше. Там є декілька показників, які нам чітко кажуть про картину. Саме тому я звертаюсь до всіх громадян не нехтувати тими правилами, які запроваджує Міністерство".

Раніше повідомлялося, що в Україні 12 червня зранку число інфікованих коронавірусом піднялося до 29 753. Кількість випадків COVID-19 за останню добу зросла на понад 600 випадків.