В Україні з 22 травня ввели адаптивний карантин / фото УНІАН

Київ та ще шість регіонів України на сьогодні не відповідають встановленим урядом критеріям для послаблення карантинних обмежень.

Читайте такожУчора до лікарень Києва потрапили 25 пацієнтів з COVID-19: чи не найбільша кількість госпіталізованих за одну добу за весь період пандеміїПро це свідчать оприлюднені на сайті Міністерства охорони здоров'я дані щодо показників для послаблення протиепідемічних заходів у регіонах.

Згідно з інформацією МОЗ, станом на 6 червня не готові до послаблення карантину не готові Київ, Волинська, Донецька, Житомирська, Львівська, Рівненська та Чернівецька області.

Відео дня

Зокрема, показникам щодо кількості нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тисяч населення (інцидентність), що встановлені урядом, не відповідають Київ (15,87), Волинська (14,55), Житомирська (14,16), Львівська (17,28), Рівненська (28,98) та Чернівецька (30,96) області.

Крім того, за показником середньої кількості тестувань методами ПЛР та ІФА протягом останніх 7 днів на 100 тисяч населення не готова до послаблень обмежень Донецька область.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня Кабінет міністрів ухвалив рішення про запровадження в Україні адаптивного карантину з 22 травня по 22 червня з огляду на епідситуацію у регіонах.

Уряд ввів певні показники епідемічної ситуації в регіонах, а саме: інцидентність - це середня кількість випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення, яка повинна становити менш як 12 осіб на 100 тис. населення; завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я, що визначені для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19, повинна становити менш як 50%; кількість тестувань методом ПЛР та імуноферментного аналізу повинна становити більш ніж 12 на 100 тис. населення протягом останніх семи днів.