Перехід до наступного етапу карантину неможливий у 7 областях / фото УНІАН

Сім областей в Україні станом на 10 липня не готові послаблювати карантин. Це Закарпатська, Рівненська, Тернопільська, Харківська, Чернігівська, Волинська і Донецька області.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

За добу показники покращилися в Івано-Франківській області, тому їй дозволили переходити до послаблень.

Відео дня

Так, в Закарпатській області перевищує показник завантаженості ліжок — 63,25%, а допустиме значення — менше за 50%. Також там вище норми відсоток виявлення захворюваності на коронавірус.

Читайте такожУ МОЗ назвали регіони із найбільшою кількістю нових випадків COVID-19 за добу

Цей же показник перевищує норму у Волинській, Рівненській та Харківській областях. Крім того, у Тернопільській області перевищує показник динаміки коронавірусного захворювання.

А на Чернігівщині та Донеччині населення недостатньо охоплене тестуванням.

Перехід областей до наступного етапу карантину, що передбачає послаблення карантинних обмежень, можливий за умови відповідності епідситуації в області 4 критеріям: завантаженість ліжок; середня кількість тестувань – не менше ніж 24 на 100 000 населення за 7 днів; коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 – більше 11%;​ динаміка зростання випадків – більше 10% (останній показник застосовується у разі реєстрації більше 8 випадків на 100 000 населення за 7 днів).

Як повідомляв УНІАН, за минулу добу 9 липня в Україні підтвердили коронавірус у 819 людей, 18 хворих померло, натомість одужали рекордні 1016 людей.