Кабінет міністрів продовжив дію адаптивного карантину до 31 липня / фото УНІАН

У 14 областях України наразі не можна послаблювати карантин, оскільки показники захворюваності на COVID-19 перевищують граничні норми.

Про це свідчать відповідні оперативні дані за цільовими показниками у регіонах, опубліковані на сайті Міністерства охорони здоров’я.

«Перехід областей до наступного етапу карантину, що передбачає послаблення карантинних обмежень, можливий за умови відповідності епідситуації в області визначеним критеріям. Ці критерії відображають контроль за передаванням вірусу, рівень спроможності лікувальної мережі, закладів епідеміологічного профілю та системи охорони здоров’я в цілому протидіяти поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 і, відповідно, дають змогу контролювати епідемічну ситуацію на досягнутому на поточну дату рівні», - зазначають у МОЗ.

Відео дня

Читайте такожАнтирекорд: на Львівщині за добу підтвердили 240 випадків коронавірусу

Так, не відповідність показників умовам послаблення протиепідемічних заходів мають: Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська , Луганська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Тернопільська та Чернівецька області.

11 областей України наразі мають показники, що дозволяють послабити обмежувальні заходи, в тому числі столиця.

Інфографіка МОЗ

Як повідомляв УНІАН, 20 травня Кабінет міністрів ухвалив рішення про запровадження в Україні адаптивного карантину з 22 травня по 22 червня з огляду на епідситуацію у регіонах.

Уряд ввів певні критерії для послаблення обмежувальних заходів, а саме: інцидентність - середня кількість випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення, яка повинна становити менш як 12 осіб на 100 тис. населення; завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я, що визначені для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19, повинна становити менш як 50%; кількість тестувань методом ПЛР та імуноферментного аналізу повинна становити більш ніж 12 на 100 тис. населення протягом останніх семи днів.

17 червня Кабінет міністрів продовжив дію адаптивного карантину до 31 липня.

Станом на сьогоднішній ранок в Україні зареєстровано 38 тис. 074 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1 тис. 035 летальних, 16 тис. 956 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 833 нові випадки.