Захворіти на коронавірус можна кілька разів / REUTERS

Причиною повторного зараження коронавірусом часто є те, що імунітет, який виникає до COVID-19, нетривалий.

Про це розповів лікар-інфекціоніст, заступник директора Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Ігор Берник, пише ТСН.uа.

За його словами, це припущення є версіями попередніх досліджень.

Відео дня

"Організм наш виробляє антитіла, потім титр їх падає, і можливість повторного зараження висока. Існує дослідження в Південній Кореї, коли повторно проявляли позитивні ПЛР-тести: у пацієнтів знаходили вірус, але вже мертвий. Цей пацієнт не повинен був би бути небезпечним для інших людей, але, на жаль, це ще не вивчено, і ми не можемо точно сказати, що це так може бути. Втім, ми точно знаємо, що імунітет нетривалий - 3-6 місяців. Тому можливість повторного зараження коронавірусом дуже висока", - пояснив лікар.

Він розповів, що в Україні вже фіксували випадки повторного зараження.

"У нас в Україні теж були люди, які повторно хворіли, навіть тричі, просто ми не можемо інтерпретувати ці дані зараз, тому що ми не знаємо як, ми ж лікарі і просто лікуємо", - додав Ігор Берник.

Раніше випадок повторного зараження COVID-19 зафіксували в США.

Коронавірус в Україні: статистика

  • За минулу добу Україні виявити 2141 новий випадок інфікування коронавірусом. Всього з початку пандемії в країні зареєстровано 121 215 випадків COVID-19. 
  • В Україні відсьогодні набуло чинності нове карантинне зонування. Воно було затверджене минулого тижня рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.