Ремдесивір - з'явився точний термін поставки в Україну ліків від COVID-19 / Фото УНІАН, Олексій Іванов

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявляє, що в міністерстві планують до кінця жовтня забезпечити поставку в Україну препарату «Ремдесивір» для боротьби з коронавірусною інфекцією.

Читайте такожВ аптеках України вже доступні у продажу вакцини від грипу

Про це він сказав під час робочої поїздки у Хмельницьку та Рівненську області, повідомляє прес-служба МОЗ.

Відео дня

За словами очільника відомства, цей препарат показав високу ефективність у лікуванні коронавірусної хвороби. Зокрема, очікується, що уже найближчим часом він почне надходити у вітчизняні лікарні. Крім цього, міністр наголосив на необхідності дотримання встановленого МОЗом алгоритму госпіталізації хворих на COVID-19.

“Людина, у якої з'явилися певні ознаки коронавірусної хвороби, повинна звернутися до сімейного лікаря. Вона не мусить їхати в лабораторію, самостійно здавати аналізи. Сімейний лікар повинен одразу викликати бригаду, яка візьме відповідний тест”, - уточнив Степанов.

Ліки від COVID-19 в Україні: що відомо

  • 2 квітня МОЗ запровадило єдиний протокол лікування хворих на COVID-19. Документом рекомендоване застосування «Гідроксихлорохіну», «Хлорохіну», «Ремдесивіру», «Лопіновіру»/ «Ритонавіру», «Тоцилізумабу». 10 квітня у протокол додали лікарський засіб «Фавіпіравір».
  • Протокол передбачає використання препаратів, які зареєстровані з іншими показаннями або не зареєстровані в Україні, але застосовуються у низці країн світу для лікування окремих груп пацієнтів з коронавірусною хворобою.
  • 19 квітня Степанов повідомив, що Міністерство охорони здоров'я для лікування хворих на COVID-19 планує закупити у США препарат, що використовується при лікуванні вірусу Ебола і який медики з США назвали дієвим при лікуванні інфікованих новим коронавірусом, - «Ремдесивір».
  • 25 червня з'явилася інформація, що Європейське агентство з лікарських засобів рекомендувало перший препарат для лікування коронавірусної хвороби COVID-19 - Veklury (Ремдесивір).