Ілюстрація / REUTERS

Заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко закликав українців планово вакцинуватися, щоб не допустити спалахів інших хвороб під час епідемії COVID-19

Як передає кореспондент УНІАН, про це Ляшко заявив на онлайн-брифінгу.

«Хочу закликати всіх: вакцинуйтеся! Зараз ідуть активні розробки вакцини проти коронавірусної хвороби. Поки що ми маємо підходи до третьої клінічної стадії різних розробників вакцини проти коронавірусної хвороби», - сказав він.

Відео дня

Читайте такожГоловний санлікар: ми постійно збільшуємо кількість тестувань на коронавірус

Водночас Ляшко закликав українців не забувати про інфекції, які існують поруч з COVID-19. «Ми не повинні допустити спалахи вакцинокерованих інфекцій під час епідемії коронавірусної хвороби», - наголосив він.

Головний санлікар зауважив, що дорослим кожні 10 років потрібне щеплення від дифтерії і правця.

«Діти: ми повинні знати про 10 інфекційних хвороб, для яких на сьогодні існує ефективний захист. Гепатит Б, туберкульоз, кір, паротит, краснуха, дифтерія, правець, кашлюк, поліомієліт і гемофільна інфекція. Вакцинуйтесь, захищайте себе, захищайте дітей, разом ми переможемо всі негаразди, у тому числі і епідемічного профілю», - наголосив Ляшко.

Як повідомляв УНІАН, в Україні на ранок 2 липня зареєстровано 45 тис. 887 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1 тис. 185 летальних, 20 тис. 53 пацієнта одужали. За добу зафіксовано 889 нових випадків. Загалом проведено 677 тис. 254 тестування методом ПЛР.