У МОЗі наголошують на запровадженнні адаптивного карантину / фото УНІАН

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявляє, що органи місцевого самоврядування можуть посилювати карантинні заходи на місцях.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час онлайн-брифінгу.

Читайте такожУ МОЗ назвали регіони, де минулої доби виявлено найбільшу кількість випадків COVID-19

Відео дня

«Звичайно, ми тримаємо постійний зв’язок, контакт з керівниками і місцевого самоврядування, з мерами міст та керівниками областей щодо карантинних заходів на території тієї чи іншої громади або області», - заявив міністр.

За словами Степанова, в цілому з учорашнього дня, 11 травня, по всій країні пом’якшено карантинні заходи, проте на місцях є можливість посилювати карантин. «Це так виписано у нас в законі і це є абсолютно нормально», - наголосив міністр.

«У нас уже є приклади, коли є посилені заходи, наприклад, у Києві не відкриваються торговельно-розважальні центри або в Чернівецькій області не будуть працювати салони краси. Тобто, це все те, що і є адаптивним карантином, і ми в постійному зв’язку знаходимося з органами місцевого самоврядування, які запроваджують, в тому числі, посилення карантинних заходів», - сказав Степанов.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів у березні ввів загальнонаціональний карантин для протидії поширенню коронавірусної інфекції, після чого продовжив його до 11 травня.

4 травня уряд продовжив карантин до 22 травня, знявши при цьому ряд обмежень з 11 травня. Зокрема дозволено діяльність стоматологій, салонів краси та перукарень, закладів побутового обслуговування, адвокатів, нотаріусів, аудиторів, психологів.

В Україні станом на ранок 12 травня зареєстровано 16 тис. 23 випадки захворювання на COVID-19, за минулу добу - 375 нових випадків захворювання.