Шмигаль доручив організувати лабораторії, які зможуть сертифікувати засоби індивідуального захисту \ фото УНІАН

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив створити тримісячний запас засобів боротьби з COVID-19.

Читайте такожВ Україні уже понад 21 тисяча інфікованих COVID-19: за добу - 259 нових випадків (відео)

Як передає прес-служба уряду, про це він заявив на нараді з питань медичних закупівель, пов'язаних із запобіганням поширенню коронавірусу.

Відео дня

Відкриваючи засідання, керівник уряду наголосив, що пріоритетом у держзакупівлі має бути локалізація, тобто, насамперед повинні закуповуватись товари українського виробництва. Прем'єр-міністр дав доручення Міністерству розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства надати перелік виробників засобів індивідуального захисту, ліків, обладнання. Всі вимоги до виробників мають бути уніфіковані, зазначив керівник уряду.

Також Шмигаль дав протокольне доручення організувати лабораторії, які зможуть сертифікувати засоби індивідуального захисту.

«Необхідно чітко визначити, що забезпеченість засобами індивідуального захисту повинна бути з розрахунку на три місяці.Хочемо зараз сформувати такий запас у лікарнях першої хвилі», - цитує прем'єра його прес-служба.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 25 травня зареєстровано 21 тисячу 245 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 623 летальних, 7 тисяч 234 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 259 нових випадків.