Ілюстрація / REUTERS

При інфікуванні коронавірусом, окрім типових симптомів ГРЗ, може спостерігатися втрата нюху, а після одужання – відчуття слабкості.

Про це лікар-анестезіолог Рівненської обласної дитячої лікарні Павло Сільковський, який перехворів COVID-19, розповів в інтерв’ю ТСН.

Він повідомив, що при захворюванні у нього піднялась температура, але він відчував, що в нього в організмі все добре.

Відео дня

Читайте такожДіти хворіють дуже легко: лікар назвав основний симптом коронавірусу у малюків

«Тобто я дихаю нормально, у мене серце працює нормально. Так, у мене немає апетиту, я п'ю багато. Тобто морально я був спокійний, ні паніки, ні страху не було. Спершу у мене була температура і боліло горло. Потім вони минули, але приєднався помірний, сухий кашель. Це все тривало чотири дні. А після цього я втратив нюх. Декілька днів його не було зовсім, але згодом почав відновлюватись. І впродовж тижня повернувся до норми», – поділився лікар.

За його словами, жодних ускладнень хвороби не було. «Через два тижні, вже після того, як спала температура, і я вже нібито нормально почувався, у мене з'явилось неприродне відчуття слабкості, безсилля. Такого раніше я не відчував, коли хворів на грип чи на ГРЗ. Трішки лише походив і вже хотілось сісти чи лягти. Ось така втома, яка теж поступово зникала. Повторний ПЛР-тест вже був негативним. На той час у мене вже не було температури, відновився нюх і смак, майже не було кашлю, але неприродне безсилля ще тривало», – додав Сільковський.

Як повідомляв УНІАН, лікар Сільковський припускає, що COVID-19 може зникнути, як 100 років тому пішла у небуття іспанка.