Зростання кількості нових випадків COVID-19 в Україні пов’язане з пом’якшенням карантину / фото УНІАН

Заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що суттєве зростання нових випадків COVID-19 в Україні пов’язане з поступовим пом’якшенням карантинних заходів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час брифінгу.

«В Україні одна з найкращих ситуацій балансування від 10 тисяч до 30 тисяч (випадків COVID-19- УНІАН), однак останнім часом ми даємо суттєвий приріст, який більший загальносвітового. Чому так відбувається?...в Україні немає чіткої тенденції щодо збільшення кількості тестувань – збільшення кількості випадків. Збільшення кількості тестувань збільшує кількість випадків, але це не значить, що тільки від тестувань це залежить, це залежить від кількох факторів», - зауважив він.

Відео дня

Читайте такожЗа минулу добу в Києві коронавірус підтвердили ще в 58 осіб, одна людина померла

За словами Ляшка, якщо поглянути на тренди зростання нових випадків коронавірусу в Україні, то вони чітко прослідковуються з пом’якшенням карантину на території нашої держави.

«Перший етап пом’якшення був у нас 12 травня, після цього ми говорили про другий, третій та четвертий етап. 25 травня відкрився метрополітен та дитячі садочки. 22 травня - громадський транспорт. Ми розуміємо, що інкубаційний період – 14 днів, але найбільша кількість випадків реєструється в інкубаційному періоді на 5-7 день, і ми чітко бачимо тренди, що після того, як Україна розпочала пом’якшувати карантин і перейшла до стратегії стримування, у нас розпочалось зростання кількості випадків», - сказав він.

Як передає кореспондент УНІАН, в Україні станом на ранок 18 червня зареєстровано 34 тис. 063 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 966 летальних, 15 тис. 447 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 829 нових випадків.