Студентів-медиків перевели на онлайн-навчання / фото УНІАН

Українських студентів-медиків через карантин переводять на онлайн-навчання. 

Читайте такожУ МОЗ розповіли, коли в Україні може з'явитися вакцина від коронавірусу

Як буде організовано процес отримання знань в ефірі "Сніданку з 1+1" розповіли представники головного медичного вишу України - столичного медуніверситету імені Боговольця. Студентів цього вишу частково переведуть на онлайн-лекції.

Відео дня

За словами ректора університету, вже створена професійна платформа, незабаром її буде впроваджено і включено в роботу.

Це професійна платформа, яка дозволяє ідентифікувати кожного студента, забезпечує доступ до всіх матеріалів, дає розуміння скільки часу студент провів переглядаючи відео і за який час він склав тестові завдання. Теорія буде проходити в онлайн-форматі, але обов'язково будуть і практичні заняття як в аудиторіях невеликими групами, так і в клінічних лікарнях", — пояснив він.

Ректор запевняє, що цього року вони випустять якісних фахівців, як завжди.

"Якщо раніше в клініці проходило все практичне заняття, тобто приходили студенти, приходили в якусь кімнату, займалися теоретично (наприклад три години), а потім йшли ще на годину до хворого і поверталися в цю кімнату. Так тепер ці три години ми можемо провести на іншому майданчику щоб зменшити навантаження на цю клініку. А безпосередньо в клініці вони і будуть проводити той час, який вони проводили у хворого. Це той час, який ми не можемо зменшити ми безумовно забезпечимо цю складову", - додав він. 

Карантин і новий навчальний рік в Україні: що відомо