Стужук помер: топ-блогер України помер від COVID-19 / instagram.com/stuzhuk_dmitriy

Український блогер Дмитро Стужук помер сьогодні, 16 жовтня, від ускладнень, спричинених COVID-19.

Смерть популярного блогера з мільйоном читачів в Instagram шокувала спільноту соціальної мережі. Адже чоловік пропагував здоровий спосіб життя, міг дозволити, у випадку хвороби, найякісніше медичне обслуговування та займався спортом.

Як протікала хвороба

Відео дня

На 8 день інфікування українець поділився симптомами недуги з підписниками в Instagram. Його останнє фото було зроблено зі стін столичної лікарні у кисневій масці.

instagram.com/stuzhuk_dmitriy

Блогер припустив, що міг підхопити хворобу під час поїздки до Туреччини, де й відчув певне нездужання: набряк шиї й утруднене дихання.

На третій день інфікування в чоловіка з’явився кашель, проте без температури, через що Стужук припустив, що це симптоми не коронавірусу, а інтенсивного заняття спортом.

Після позитивного тесту на COVID-19 лікарі наполягали на госпіталізації, але чоловік відмовився на користь дому, коли побачив умови медзакладів у Києві, де лікують інфікованих.

«Мені призначили курс лікування і сказали, що потрібно продовжити. Дали кисневий апарат для дихання, оскільки в мене низький рівень кисню (хоч я вважаю, критичним він є після 90, а в мене – 94-96, що вповні дозволено для лікування вдома, лікар у приймальній сказав мені те ж)… Урешті-решт, я завжди можу звернутися у потрібні служби. Та й удома, як кажуть, стіни лікують, – написав Стужук.

Дружина не вірила у коронавірус

instagram.com/sofia_stuzhuk

Дружиною Стужука є теж топ-блогерка українського сегмента Instagram Софія Стужук (у неї понад 5 мільйонів підписників). Пара перебувала в процесі розлучення. Останні дописи жінка повністю присвячувала дітям і своєму новому соціальному становищу «матері-одиначки».

Саме вона й повідомила про смерть Дмитра, обійшовшись одним реченням: «Діми більше немає, його серце не витримало».

Водночас ще у березні Софія виклала кілька повідомлень у Telegram, які стосувалися всіляких конспірологічних теорій виникнення і поширення коронавірусу.

«У всіх ситуаціях завжди думаю: чому, навіщо, кому це вигідно. А ви також знали, що на коронавірус є патент? І, звісно ж, на вакцину від нього теж є! З 2015 року) Знаєте, хто зараз активно виготовляє вакцину? І кому її продадуть? І що будуть зобов’язувати робити щеплення? І що зараз страшний карантин, від чого економіка Китаю отримала збитки», – написала вона навесні.

Скріншот

Потім вона додала, що небезпеку коронавірусу «явно перебільшили», і що він такий же небезпечний, як грип.

Останніми тижнями в Україні темпи поширення вірусу стрімко пришвидшилися. Станом на 16 жовтня зареєстрували ще 5992 хворих, що на сьогодні є рекордом з початку пандемії.

У столиці нових інфікованих побільшало на 455 киян, 22 людини за минулу добу померли від ускладнень. Водночас медики звітують про критичну роботу лікарень. Так, опорна лікарня №6 уже заповнена інфікованими.

Всього в Україні захворіли на небезпечну недугу майже 300 тисяч громадян.

Коронавірус: новини 16 жовтня