Ілюстрація / REUTERS

Влада столиці веде переговори про придбання обладнання та запуск в роботу ще однієї лабораторії для дослідження тестів на COVID-19.

Читайте такожУ Києві одна з опорних лікарень для хворих на COVID-19 заповнена на 80%

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив мер Києва Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу.

Відео дня

"Оскільки Київ постійно збільшує кількість тестувань, нам потрібні лабораторні потужності для дослідження тестів, щоб оперативніше отримувати їх результати і, відповідно, оперативніше надавати медичну допомогу хворим. Хочу повідомити, що місто веде переговори про придбання обладнання і запуск в роботу ще однієї лабораторії. Це дозволить дещо розвантажити роботу лабораторій у комунальних медзакладах та лабораторного центру", - сказав Кличко.

За його словами, показник тестування в Києві - найвищий в Україні і становить 217 тестів на 100 тисяч жителів.

Загалом з початку пандемії в комунальних медзакладах і лабораторному центрі досліджено понад 112 тис. зразків біоматеріалу методом ПЛР та близько 21 тис. методом ІФА (на виявлення антитіл).

Мер додав, що досліджують зразки також і в приватних та державних клініках.

Кличко зазначив, що в місті продовжують роботу мобільні бригади медиків, які забирають біоматеріал для аналізу на коронавірус у пацієнтів удома. За минулий тиждень ці бригади відібрали 6 тис. 225 зразків, а всього з початку своєї роботи - понад 67 тис.

Коронавірус у Києві:  що відомо