Ілюстрація / REUTERS

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зазначає, що на сьогодні за кількістю тестувань на COVID-19 Україна вийшла на рівень Польщі і Чехії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час Години запитань до уряду в парламенті.

Читайте такожУ МОЗ закликали українців вакцинуватися, щоб не допустити спалахів інших хвороб під час епідемії COVID-19

Відео дня

Говорячи про ситуацію з коронавірусом в Україні, урядовець зауважив, що сьогодні другий день, коли кількість захворілих поступово зменшується. "Вона все ще висока, але співвідношення тих, хто захворів, і тих, хто одужав, доволі позитивне. Понад 800 людей захворіли, понад 500 людей одужали... Попередні декілька тижнів ми спостерігали доволі значне для України збільшення - в районі до 1 тисячі людей захворювали на день", - сказав він.

Шмигаль зауважив, що при цьому кількість тестувань в Україні перевищує 20 тисяч на день, а у деякі дні - 25 тисяч.

Він запевнив, що "всі, хто звертається, - всі отримують можливість протестуватися".

"На сьогодні за кількістю тестувань Україна вийшла... на рівень Польщі і Чехії. Стосовно місця України, ми знаходимося на 35-му місці в світі за кількістю захворілих осіб. І за кількістю тестувань знаходимося на рівні з державами Східної Європи", - зазначив Шмигаль.

Як повідомляв УНІАН, станом на 3 липня в Україні лабораторно підтверджено 46 тис. 763 випадки захворювання на COVID-19, за добу – 876 нових. За час пандемії від COVID-19 одужали 20 тис. 558 осіб, померли - 1 тис. 212 осіб.