Ілюстрація / REUTERS

В Україні вже щотижня проводиться 30 тисяч ПЛР-тестів на коронавірус.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко сказав на засіданні Погоджувальної ради у парламенті.

"Україна подає в офіційну статистику виключно тестування методом полімеразної ланцюгової реакції. Сьогодні лабораторії обладнані ампліфікаторами, додатково збільшено потужності. Як і обіцяли, ми вивели зараз країну на 30 тисяч тестів на тиждень з потенційним розширенням до 80 тис тестів на тиждень", - заявив Ляшко.

Відео дня

Читайте також"Визначимо тих, хто перехворів": Ляшко заявив, що в Україні можуть запустити масове тестування на антитіла до коронавірусу

Він також повідомив, що найближчим часом в Україні проводитимуть дослідження на наявність антитіл до нового коронавірусу, щоб проконтролювати загальну кількість тих, хто перехворів COVID-19.

«При виявленні антитіл ми можемо робити мільйон тестів на добу, але сьогодні немає прийнятої позиції і рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я, що ці тести можуть використовуватися як діагностичні. Тому ми їх будемо використовувати виключно ретроспективно, виключно для проведення епідеміологічних розслідувань», - сказав Ляшко.

Як повідомляв УНІАН, станом на 9.00 30 квітня в Україні зареєстровано 10 тис. 406 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 261 летальний, 1 тис. 238 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 540 нових випадків.

Також за останню добу проведено рекордну кількість досліджень методом ПЛР – 7 тис. 315 тестувань.

Читайте також: