В лабораторії також роблять тести на антитіла / фото Євген Дихне/Facebook

У міжнародному аеропорту «Бориспіль» встановили першу лабораторію у якій роблять ПЛР-тести на COVID-19 та тести на антитіла.

Про це повідомив президент авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» Євген Дихне у Facebook.

«Ми встановили в аеропорту «Бориспіль» першу лабораторію, яка робить ПЛР-тести та тести на антитіла. Поки що будемо використовувати її для потреб тестування екіпажів МАУ. Ми хочемо бути на 100% впевненими, що наші екіпажі та пасажири знаходяться у абсолютно безпечних умовах на борту наших повітряних суден», - написав Дихне.

Відео дня

Читайте такожЗ понеділка реакція влади на порушення карантинних обмежень буде жорсткішою - МОЗ

За його словами, матеріалом для ПЛР-аналізу є мазок з глибокої частини горла, а час виконання аналізу - три години. При цьому можливе одночасне завантаження 96 зразків.

Лабораторія передбачає також опцію термінового ПЛР-тесту одного окремого зразка впродовж 40 хвилин.

Президент МАУ уточнив, що матеріалом тесту на антитіла є кров з вени, швидкість лабораторії - 86 тестів за годину.

«Фактично лабораторія зможе забезпечити і потреби відлітаючих або прилітаючих пасажирів, якщо відповідної довідки вимагатиме країна прильоту. Наприклад, Туніс, з яким скоро буде відновлено авіасполучення, дозволяє вільний перетин кордону із наявністю ПЛР-тесту», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що в Україні починається чергова хвиля захворюваності на COVID-19.