В Україні через три місяці можуть отримати готовність вакцини для першої фази / фото REUTERS

Розробники української вакцини від коронавірусу планують випробування на людях через три місяці. Доклінічні випробування на тваринах пройшли успішно.

Читайте такожУ МОЗ заявили, що перемовини про закупівлю російської вакцини від коронавірусу не ведутьсяПро це в інтерв'ю РБК-Україна розповів один з розробників препарату президент компанії DiaPrep System Inc., професор, доктор медичних наук, міжнародний експерт у сфері охорони здоров'я та епідеміології Михайло Федоров.

"Якщо наші очікування збудуться і дійсно обраний виробник буде готовий до виробництва за міжнародним стандартом, з міжнародного ліцензування - я думаю, що через три місяці ми отримаємо готовність для першої фази", - сказав Фаворов.

Науковець пояснив, що після обговорення з урядом переходу до клінічної фази, документація про розробку вакцини буде передана у ВООЗ.

"На сьогодні, оскільки ми отримали тільки доклінічну фазу, рішення урядом України не ухвалено, якісь спеціальні обговорення не проводилися. Але як тільки буде обраний майданчик - безсумнівно, вся документація буде представлена в ВООЗ", - додав він.

Фаворов розповів, що клінічна фаза буде проходити із залученням добровольців в кілька етапів, після чого будуть зроблені висновки про безпеку та ефективність препарату.

Вакцина від коронавірусу: що відомо