В Україні поки не будуть відкривати дитячі табори / УНІАН

В Україні у зв’язку з ризиком масового інфікування дитячі оздоровчі табори не відкриватимуться до 31 липня 2020 року.

Читайте такожЛікарка пояснила, чим небезпечний дитячий табір під час пандемії COVID-19

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив на брифінгу.

Відео дня

«Просто треба звернути увагу на ті цифри, які в нас є щодо коронавірусної хвороби щодня, яка кількість нових випадків коронавірусної хвороби, яка кількість людей, які кожного дня госпіталізуються в наші лікарні, яка кількість людей, які помирають від коронавірусної хвороби, і тоді набагато легше буде зрозуміти, чому саме ми не дозволяємо працювати дитячим оздоровчим таборам», - заявив він.

Степанов зауважив, що у дитячому оздоровчому таборі у певний період часу відпочиває велика кількість дітей з різних регіонів. «Під час відпочинку в цих оздоровчих таборах можливі спалахи COVID-19 – саме з таких причин, тому що це масова кількість дітей, які відразу знаходяться разом, було прийнято рішення уряду щодо заборони відкриття дитячих таборів відпочинку до 31 липня 2020 року», - наголосив міністр.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 28 червня зареєстровано 42 тис. 982 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1 тис. 129 летальних, 18 тис. 934 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 917 нових випадків.