24 лютого в Україні розпочалася кампанія з вакцинації \ фото REUTERS

Сьогодні в Україну в рамках нової поставки за програмою глобальної ініціативи COVAX доставили 117 тис. доз вакцини американо-німецького виробництва компаній Pfizer\BioNTech від коронавірусу.

Про це повідомляє представництво Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Зокрема, загалом протягом цього і на початку наступного тижня в Україну надійде 473 тис. 850 доз вакцини Pfizer - безоплатно у рамках COVAX.

Відео дня

Голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Лотта Сильвандер заявила, що Дитячий фонд ООН вдячний партнерам і донорам, які допомагають зробити вакцинацію від COVID-19 в Україні більш доступною.

Читайте такожВ Україну прибули ще понад 705 тисяч доз вакцини AstraZeneca (відео)

"Завдяки підтримці колег із Всесвітньої організації охорони здоров'я, урядів США, Європейського Союзу, Великої Британії, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Світового Банку та інших донорів, все більше людей в Україні отримують захист від такої небезпечної інфекції, як COVID-19. Дякуємо медичним працівникам України, які невпинно борються за життя пацієнтів, і сподіваємося, що вакцинація допоможе розвантажити медичну систему - вбереже вас і ваших пацієнтів від тяжкого перебігу хвороби, ускладнень, госпіталізації, потреби у кисневій підтримці чи смерті. Будь ласка, вакцинуйтесь самі і заохочуйте робити це за першої ж можливості пацієнтів, друзів та родичів - це рятує життя", - сказала Сильвандер.

Представник ВООЗ та голова Бюро ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт сказав, що разом з повною новою поставкою загальна кількість вакцин, отриманих Україною через COVAX, становитиме 2 млн 137 тис. 500 доз (Pfizer-BioNTech та AstraZeneca).

"Добре, що вакцинація в Україні набирає обертів, і вакцини дійсно рятують життя, проте вакцинація сама по собі не є гарантією проти передачі COVID-19 іншим", - заявив Хабіхт.

Вакцинація від коронавірусу в Україні

24 лютого в Україні розпочалася кампанія з вакцинації.

На сьогоднішній день щеплення роблять вакциною CoviShield (AstraZeneca), виробленою за ліцензією в Індії в Інституті сироватки крові (Serum Institute); CoronaVac, розробленою китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech; вакциною Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech; вакциною AstraZeneca-SKBio, що виробляється в Південній Кореї, та вакциною Janssen, розробленою американською компанією Johnson & Johnson.