Україна може отримати вакцину від коронавірусу в другій половині 2021 року / фото REUTERS

Керівник офісу Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні Ярно Хабіхт повідомив, що вакцина проти коронавірусу може з'явитися в Україні у другій половині 2021 року.

За словами Ярно Хабіхта, спершу вакцину отримають люди з групи ризику, повідомляє РБК-Україна.

Читайте такожВ Україні проходять клінічні випробування 4-5 препаратів для профілактики або лікування COVID-19 – Зеленський

Відео дня

Хабіхт підкреслив, що в першу чергу щеплення повинні зробити медпрацівники, люди похилого віку та люди з хронічними захворюваннями.

"Якщо все буде добре, тоді вакцина буде доступна в Україні та інших країнах-членах COVAX починаючи з другої половини 2021 року для груп високого ризику", – повідомив представник ВООЗ в Україні.

Втім, він зазначив, що країни можуть по-різному визначати групи ризику, орієнтуючись на власну епідеміологічну ситуацію.

Вакцина проти коронавірусу: що відомо

  • До кінця 2021 року ВООЗ планує виробити 2 мільярди доз вакцин проти коронавірусу. Офіційно до ініціативи COVAX долучилися 67 країн з високим рівнем доходу та 92 країни з низьким рівнем доходів.
  • Зовсім нещодавно в українських аптеках з'явилися вакцини проти грипу. 
  • ВООЗ не виключає, що жертвами COVID-19 стануть 2 млн осіб.
  • В ООН заявили, що пандемія коронавірусу вийшла з-під контролю. Це сталося через брак глобальної підготовленості, взаємодії, єдності і солідарності країн.