Ілюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що Україна повинна бути серед перших країн, які матимуть змогу купити вакцину проти COVID-19, коли її буде виготовлено.

Як повідомили в Офісі президента, глава держави провів традиційну нараду з представниками уряду, правоохоронних органів та відповідних відомств щодо епідеміологічної ситуації в країні та заходів із запобігання поширенню коронавірусу.

Читайте такожВ Україні за добу майже тисяча нових інфікувань COVID-19, понад 800 осіб побороли смертельний вірус: дані у регіонах

Відео дня

«Наші дипломатичні контакти та світові ресурси повідомляють про те, що вакцину виготовляють уже в кількох країнах. Навіть якщо вона буде готова наступного року, Україна повинна бути серед перших країн, які матимуть змогу закупити вакцину. Ми повинні думати про це вже зараз. Весь світ шикується в черги», – сказав Зеленський.

Своєю чергою міністр охорони здоров’я Максим Степанов поінформував, що за завданням президента проводить консультації та тримає контакт з компаніями та дипломатами з різних країн, вивчаючи цю інформацію.

Як повідомляв УНІАН, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко прогнозує, що вакцина від коронавірусу з'явиться навесні.