В Україні вже понад 343 тисячі хворих на коронавірус / REUTERS

Приблизно на шостий день після голосування на місцевих виборах в Україні може бути певне збільшення хворих на COVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький (фракція "Слуга народу").

Читайте такожШмигаль прокоментував можливість введення "тотального" карантину в Україні

Відео дня

Водночас він вважає, що "вибори безпечніші, ніж те, що відбувалося на днях міст Дніпро, Харкова та Одеси і фестивалю на Хортиці".

Радуцький наголосив, що збільшення хворих відбуватиметься в незалежності від виборів. При цьому нагадав, що "у Франції і без виборів за вчора було 42 тис. хворих на COVID-19".

На уточнююче запитання журналістів, коли може бути зростання захворюваності в Україні, яке можна пов’язувати з виборами, Радуцький відповів, що, як показує ситуація з концертами в Харкові і Одесі, "різкий стрибок по захворюванню був на шостий - сьомий день".

"Будемо сподіватися, що місцеві вибори до цього не призведуть", - додав Радуцький.

Коронавірус в Україні: останні дані

  • 25 жовтня в Україні відбуваються чергові місцеві вибори. Виборчі дільниці відкрилися о 8:00 та працюватимуть до 20:00.
  • Станом на ранок 25 жовтня в Україні зафіксовано 343 тис. 498 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 6 тис. 391 летальний, 141 тис. 508 пацієнтів одужали. За добу виявлено 6 тис. 088 інфікованих.