Антисептик для рук в домашніх умовах / фото pinterest.com

Медичні маски і санітайзери для дезінфекції рук - це речі першої потреби в епоху епідемії коронавірусу. Всесвітня організація здоров'я рекомендує використовувати антисептичні засоби кожного разу після повернення з вулиці. Однак багато аптек під час епідемії встановлюють спекулятивні ціни на антисептик.

Щоб не переплачувати за аптечний санітайзер, ви можете приготувати антисептик вдома з доступних інгредієнтів. До того ж ви зможете зробити велику кількість засобу для всієї родини. Пляшечку із засобом можна носити з собою і регулярно протирати руки для профілактики коронавірусу.

Як зробити антисептик для рук вдома 

Вам знадобляться: 

Відео дня
  • Етиловий спирт - 830 мл.
  • Перекис водню - 40 мл.
  • Гліцерин - 15 мл.
  • Стерильна дистильована вода або охолоджена кип'ячена вода - 90 мл.
  • Ємність з кришкою.
  • Ложка для змішування.
  • Мірна ємність і воронка.

Налийте спирт в ємність, додайте гліцерин і перекис водню. Потім долийте дистильованої води і добре перемішайте розчин дерев'яною або пластиковою ложкою. Розлийте по пляшечках з дозатором і закрийте кришкою, щоб ємність не випарувалася.

В антисептик для рук також можна додати сік алое вера, лимонний сік або ароматичне масло.

Як користуватися антисептиком для рук - поради

pinterest.com

При використанні антисептика важливо пам'ятати - антисептичний засіб не позбавляє від необхідності мити руки. Мити руки з милом потрібно кожен раз, коли ви приходите додому. Антисептичним засобом користуються в тих випадках, коли немає можливості помити руки - на прогулянці, після відвідування людних місць, перед вживанням їжі поза домом.

Антисептик повинен покривати всю поверхню шкіри рук. Обробляйте руки не менше 30 секунд, щоб убити всі віруси. Не забудьте протерти шкіру між пальцями і нігті. 

У разі частого користування антисептиком нанесіть на шкіру крем для рук, щоб шкіра не пересушувалася.

Тримайте антисептичні засоби в недоступному місці для дітей. Рідина антисептика дуже токсична при вживанні.

Багато хто запитує, чи можна замінити антисептик горілкою. Горілка не може бути антисептиком, оскільки вона недостатньо міцна для знищення вірусів.

Читайте також на УНІАН: