Чоловіки часто переживають з приводу розміру свого пеніса / фото pixabay.com

Синдром маленького члена — це спотворення у сприйнятті власного тіла, при якому чоловіки щиро вважають, що їхній статевий орган малуватий, і сильно переймаються з цього приводу.

Як позбутися цього синдрому, розповіли експерти Lifehacker.

Як позбутися думок, що у вас дуже маленький член

Якщо насторожуючих симптомів немає, а думки на тему «щось малувато буде» відвідують лише час від часу, впоратися з переживаннями допоможе проста річ — інформація.

Відео дня

Читайте такожНазвано улюблені секс-пози чоловіків (18+)

Наприклад, один зі способів терапії полягає в наступному: пацієнту, який скаржиться на маленький член, пропонують повністю роздягнутися і стати в повний зріст перед дзеркалом. Таким чином він отримує можливість побачити свій пеніс так, як його бачать інші: кохана жінка або колеги по душовій у спортклубі. При погляді з боку чоловічий член має більший вигляд, ніж у звичному ракурсі зверху вниз. Усвідомлення цього заспокоює та допомагає знизити тривожність.

Не менш важливою є інформація про те, що таке нормальний розмір пеніса. Не поспішайте говорити: «Це і так зрозуміло». Каїрський університет одного разу вирішив обстежити чоловіків, які скаржилися на занадто маленький член. За результатами вимірювань у жодного з 92 «бідолах» не виявилося дійсно короткого органа: всі вони ідеально вписувалися в норму.

До речі, про стандарти:

Середня довжина неерегованого члена — від 8 до 10 см. При цьому здоровий діапазон значно ширший — від 5 до 15,5 см.

Середня довжина пеніса в ерегованому стані — 15,1 см, діапазон — від 11,4 до 19 см.

У складніших випадках, якщо переживання чоловіка настільки сильні, що досягають рівня психічного розладу (симптоми перераховані вище), можуть знадобитися серйозніші заходи:

  • Когнітивно‑поведінкова терапія. Психотерапевт допоможе з'ясувати, чому чоловік так зациклений на розмірі пеніса, й запропонує способи зменшити занепокоєння.
  • Прийом деяких препаратів. Наприклад, антидепресанти з групи селективних інгібіторів зворотного захоплення серотоніну допомагають впоратися з яскраво вираженою тривожністю і неврозом.
  • Фізичні процедури, які допомагають збільшити член (масажі, використання вакуумних пристроїв та кілець — подовжувачів пеніса). Одразу скажемо: ефект від них украй невеликий. Так, єдине дослідження на тему джелкінгу (популярного самомасажу) повідомляє: після трьох місяців щоденних вправ середнє збільшення пеніса у довжину склало лише близько 3 мм, А у деяких чоловіків ніякого результату не спостерігалося зовсім. Тим не менше ці процедури часто мають хороший психологічний ефект: вони знижують рівень тривожності.
  • Хірургічні операції. Найбільш спірний пункт. Вони дійсно допомагають збільшити член (правда, як правило, не більше ніж на 1-2 см), але мають досить високий ризик ускладнень.