Ілюстрація REUTERS

Літні люди теж займаються сексом. І якщо вам цікаво, на що перетвориться ваше інтимне життя, експерти розкрили секрети.

При заняттях сексом у літньому віці додаткова лубрикація просто необхідна, пише Cosmo.

Зменшення кількості естрогену після менопаузи зазвичай призводить до сухості піхви. Навіть коли жінка збуджена, змазки виявляється значно менше, ніж у молодості.

Відео дня

Той же естроген зараз надає шкірі геніталій еластичності, а його втрата означає й втрату еластичності, тож піхва вже не така пружна, а м'язи слабшають. На щастя, вже зараз існує величезна кількість лубрикантів, тому навряд чи в старості ваше сексуальне життя буде нудним.

Ви зможете відчувати оргазм, жінки зберігають цю здатність аж до глибокої старості, але, ймовірно, це станеться повільніше, ніж зараз.

Читайте такожПотіште себе: лайфхаки для найкращого самозадоволення (18+)

Жінкам потрібно більше часу, щоб збудитися і зберегти збудження, крім того, деколи потрібна більш інтенсивна й тривала стимуляція. Сам оргазм вже не такий бурхливий — через те, що лобково-куприковий м'яз слабшає з віком. Але його можна зміцнити вправами Кегеля.

Так чи інакше, коли чоловіки старіють, їхня ерекція стає "м'якшою", а рівень чоловічого гормону тестостерону падає. Та й проникнення члена може бути не таким приємним через втрату еластичності. Хороша новина: існують альтернативи вагінальному сексу.

Крім змін в ділянці геніталій, на вас чекають й інші зміни. Можливо, біль у суглобах або спині завадить вам займатися сексом у позах, які сьогодні здаються зручними. Стояти на колінах вже дещо складніше і важче, а в місіонерській позиції важко партнеру, особливо довго.

"Незважаючи на те, що наші тіла й наші думки змінюються з віком, не варто ставитися до цього як до чогось однозначно поганого. Якщо й доведеться підлаштуватися, це не кінець світу — у вас є всі шанси прожити щасливе сексуальне життя", - підсумували експерти.