Артіхол - інструкція, застосування, аналоги препарату

Артіхол фото упаковки

Застосування Артіхолу

Артіхол - склад і форма випуску препарату

Артіхол: як приймати препарат

Артіхол - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Артіхолу

Засоби, що впливають на травну систему і метаболізм. Застосовуються для лікування захворювань печінки та жовчовивідних шляхів, а також при біліарній патології.

Чинить жовчогінну, гепатопротекторну та сечогінну дію, також знижує вміст сечовини в крові. Покращує обмінні процеси в організмі.

Застосування Артіхолу

Хронічний гепатит, цироз печінки, хронічний некалькульозний холецистит, дискінезія жовчних шляхів за гіпокінетичним типом, хронічний нефрит, хронічна ниркова недостатність.

Артіхол - склад і форма випуску препарату

Таблетки, вкриті плівковою оболонкою.

Склад. Діюча речовина: артишоку сухий екстракт.

1 таблетка містить артишоку сухого екстракту 200 мг або 400 мг.

Допоміжні речовини: магнію оксид важкий, кремнію діоксид колоїдний безводний, крохмаль кукурудзяний, тальк, магнію стеарат.

Оболонка: суміш для плівкового покриття Opadry 200 Brown: спирт полівініловий, тальк, титану діоксид (Е 171), поліетиленгліколь, заліза оксид жовтий (Е 172), заліза оксид червоний (Е 172), заліза оксид чорний (Е 172), метакрилатний сополімер (тип С), натрію гідрокарбонат.

Артіхол: як приймати препарат

Застосовувати внутрішньо дорослим та дітям віком від 6 років. Застосовувати перед їдою.

Дорослим і дітям віком від 12 років призначати по 200-400 мг 3 рази на добу.

Дітям віком 6-12 років – по 200 мг 3 рази на добу.

Курс лікування визначає лікар індивідуально, залежно від характеру та перебігу захворювання. Зазвичай курс лікування становить 2-3 тижні. Проведення повторних курсів лікування можливе після погодження з лікарем.

Діти. Застосовувати дітям віком від 6 років за призначенням лікаря.

Артіхол - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів лікарського засобу, до рослин родини Asteraceae (складноцвітих); непрохідність жовчних шляхів, холангіт, нагноєння (емпієма) жовчного міхура, жовчнокам’яна хвороба або інші захворювання жовчних шляхів, гострі захворювання печінки, тяжка печінкова недостатність; непрохідність сечовивідних шляхів, гострі захворювання нирок.

Побічні ефекти. Уразі тривалого застосування лікарського засобу у високих дозах можлива діарея, а також спазми в животі, розлади шлунка, нудота, печія.

Можливі алергічні реакції, включаючи кропив’янку, шкірні висипання, гіперемію, свербіж.

АналогиАртіхолу

  • Алохол
  • Артишоку екстракт
  • Гепабене
  • Гепатофіт
  • Цмину піщаного квітки
  • Гепсіл

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся