Афлазин – інструкція, застосування, аналоги препарату

Афлазин фото упаковки

Застосування Афлазину

Афлазин: склад і форма випуску препарату

Афлазин: як приймати препарат

Афлазин: протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Афлазину

Афлазин – це лікарський засіб, що застосовується в урології.

Застосування Афлазину

Афлазин застосовується у складі комплексної терапії при гострих та хронічних інфекціях сечового міхура (цистит) і нирок (пієлонефрит), при асимптоматичній бактеріурії, у тому числі у вагітних. Хронічні неінфекційні захворювання нирок (гломерулонефрит, інтерстиціальний нефрит), профілактика інфекцій сечовивідних шляхів, у тому числі після інструментальних досліджень (ендоскопічні, рентгенологічні та гінекологічні дослідження).

Афлазин: склад і форма випуску препарату

Афлазин випускається у формі капсул (тверді желатинові капсули з кришечкою і корпусом бордового кольору, що містять порошок пурпурно-фіолетового кольору з білими вкрапленнями. Допускається наявність спресованих стовпчиків або грудочок, які розпадаються при натисканні).

Діюча речовина – сухий екстракт гібіскусу.

Допоміжні речовини: лактози моногідрат, повідон, желатин, титану діоксид (е171), тартразин (e102), амарант (е123), еритрозин (е127), патентований синій v (e131).

Афлазин: як приймати препарат

Дорослим і дітям віком старше 12 років застосовувати по 1 капсулі 2 рази на добу незалежно від прийому їжі. Дітям віком 6-12 років — по 1 капсулі 1 раз на добу. Тривалість застосування встановлюється лікарем індивідуально залежно від тяжкості захворювання. Рекомендована тривалість застосування при гострих запаленнях сечовивідних шляхів і загостренні хронічних захворювань становить 4-6 тижнів. З профілактичною метою курс застосування становить 2-4 тижні.

Діти. Препарат застосовують у дітей віком старше 6 років.

Афлазин: протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання

Індивідуальна гіперчутливість до будь-якого з компонентів препарату.

Особливості застосування

Оскільки препарат містить лактозу, його не слід застосовувати пацієнтам із рідкісними спадковими формами непереносимості галактози, недостатністю лактози або синдромом глюкозо-галактозної мальабсорбції.

Застосування в період вагітності та годування груддю. Застосування препарату у I триместрі вагітності можливо тільки за призначенням лікаря. Застосування препарату в період вагітності, починаючи з II триместру, а також в період годування груддю не потребує додаткової консультації лікаря.

Вплив на здатність керувати транспортними засобами або іншими механізмами. Не впливає.

Побічні ефекти

Можливі алергічні реакції на компоненти препарату.

Аналоги Афлазину

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся