Афобазол - інструкція, застосування, аналоги препарату

Афобазол фото упаковки

Застосування Афобазолу 

Афобазол- склад і форма випуску препарату

Афобазол: як приймати препарат

Афобазол - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Афобазолу

Афобазол — похідне 2-меркаптобензимідазолу, селективний анксіолітик, що не належить до класу агоністів бензодіазепінових рецепторів. Перешкоджає розвитку мембранозалежних змін у ГАМК-рецепторі.

Препарат має анксіолітичну дію з активуючим компонентом, що не супроводжується гіпноседативними ефектами (седативна дія виявляється у дозах, що в 40–50 разів перевищують ЕD50 для анксіолітичної дії). Препарат не має міорелаксуючих властивостей, негативного впливу на показники пам’яті та уваги. При його застосуванні не формується медикаментозна залежність і не розвивається синдром відміни. 

Застосування Афобазолу 

Препарат рекомендують для пацієнтів з тривожними станами: генералізовані тривожні розлади, неврастенія, розлади адаптації у хворих з дерматологічними, онкологічними, соматичними (бронхіальна астма, синдром подразненого кишечнику, системний червоний вовчак, ішемічна хвороба серця, артеріальна гіпертензія, аритмії) захворюваннями.

Також препарат застосовують у складі комплексного лікування порушень сну, пов’язаних із тривожністю, нейроциркуляторної дистонії, передменструального синдрому, алкогольного абстинентного синдрому, для полегшення стану при синдромі відмови паління.

Афобазол- склад і форма випуску препарату

Таблетки білого або кремувато-білого кольору, пласкої циліндричної форми з фаскою. Склад лікарського засобу діюча речовина: 1 таблетка містить фабомотизолу (фабомотизолу гідрохлориду) 10 мг; допоміжні речовини: крохмаль картопляний, целюлоза мікрокристалічна, лактоза моногідрат, повідон, магнію стеарат 

Афобазол: як приймати препарат

  • Застосовують дорослим внутрішньо, після їжі. Зазвичай застосовують по 1 таблетці 3 рази на добу. Максимальна добова доза — 60 мг.
  • Тривалість лікування становить 2–4 тижні. За призначенням лікаря лікування можна збільшити до 3 місяців.

Афобазол - протипоказання, побічні ефекти

Препарат протипоказаний для пацієнтів з підвищеною чутливістю до компонентів таблеток.

Крім того, препарат містить лактозу, тому пацієнтам з рідкісними спадковими формами непереносимості галактози, недостатністю лактази або синдромом глюкозо-галактозної мальабсорбції не можна застосовувати препарат.

Дітям застосування препарату протипоказано. 

Побічні ефекти:

  • свербіж; 
  • кропив’янка;
  • чихання;
  • риніт;
  • дерматит;
  • васкуліт;
  • головний біль.

Аналоги Афобазолу

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся