Андипал В - інструкція, застосування, аналоги препарату

Андипал В фото упаковки

Застосування Андипал В

Андипал В - склад і форма випуску препарату

Андипал В: як приймати препарат

Андипал В - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Андипал В

Коли виникає необхідність швидко усунути головний, м’язовий та інший біль, то людина шукає ефективні засоби. Для вирішення поточних проблем добре зарекомендували себе комбіновані безрецептурні препарати. Представником цієї групи є Андипал-В.

Застосування Андипал В

Основним показанням до застосування препарату Андипал-В є терапія головного болю, пов’язаного з підвищенням артеріального тиску. Але потрібно враховувати, що гіпотензивний ефект препарату виражений помірно та триває 2–3 год, тому Андипал-В підходить лише для лікування нейроциркуляторної дистонії за гіпертонічним типом, а для лікування гіпертонічної хвороби необхідно підбирати препарати з іншим механізмом дії.

Оскільки мігрень — це головний біль, який викликаний капілярним спазмом, то Андипал-В добре підходить для купірування її нападів, особливо за відсутності препаратів із більш специфічною дією.

Спазми гладком’язової стінки внутрішніх органів можуть проявлятися болем у шлунку або кишечнику, холециститом, печінковою колікою. Найбільш ефективне застосування таблеток Андипал-В для самостійного лікування ниркової коліки, особливо якщо вона викликана міграцією не великих конкрементів, а піску. Якщо жовчна коліка пов’язана з наявністю біліарного сладжу в жовчному міхурі, то можна самостійно лікувати її за допомогою таблетованих препаратів та дієти, а якщо у жовчовивідних шляхах містяться сформовані конкременти, то від самолікування слід утриматися.

До показань також належать залишкові явища поліомієліту і невриту трійничного або лицьового нерва, інші невралгії та радикуліти.

Різновид Андипалу, що містить фенобарбітал, можна застосовувати одноразово перед болісними процедурами (епіляція, дрібні операції, лікування зубів) — знеболювальний та седативний ефекти значно полегшать переносимість процедури.

Андипал В - склад і форма випуску препарату

Андипал-В — таблетований препарат, дія якого реалізується за рахунок поєднання трьох діючих речовин: метамізолу натрію, бендазолу гідрохлориду і папаверину гідрохлориду. Для зручності вибору дози Андипал-В випускається у чотирьох різних дозуваннях, відповідно, назви препарату також різні.

Андипал В: як приймати препарат

Андипал-В приймають всередину — таблетку ковтають не розжовуючи, запиваючи невеликою кількістю води. Зазвичай препарат приймають по 1–2 таблетки 1–3 р/добу. При цьому максимальна добова доза обмежується метамізолом натрію, що потрапляє в організм. Його максимальна разова доза — 1 г, а добова не повинна перевищувати 3 г. Такі доза та частота прийому підходять дорослим та дітям віком старше 14 років. Для дітей віком 12–14 років підходить тільки Андипал-нео, оскільки в ньому міститься знижена доза метамізолу натрію.

Дітям віком молодше 12 років Андипал-В не призначають.

Загальна тривалість курсу лікування визначається з урахуванням характеру та перебігу патологічного процесу, досягнення ефекту та інших складових комплексу лікування. При цьому тривалість курсу самостійного прийому препарату не повинна перевищувати 72 год.

Андипал В - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання

  • зафіксована або ймовірна непереносимість таких похідних піразолону, як феназон, фенілбутазон;
  • виразка шлунку або 12-палої кишки у стадії загострення.

Метамізол натрію впливає на склад крові, тому його застосування обмежене при таких вроджених та набутих гематологічних порушеннях: вроджений дефіцит Г-6-ФДГ, анемія різного походження (у тому числі гемолітична), нейтропенія (цитостатичного або інфекційного походження), гранулоцитопенія, порфірія, тромбоцитопенія.

Окрім того, до протипоказань до застосування Андипалу відносяться ендокринологічні розлади (гіпотиреоз, цукровий діабет, розлади роботи надниркової залози), аденома передміхурової залози, глаукома (особливо закритокутова); не призначається для терапії наслідків черепно-мозкової травми. Також при лікуванні хворих старечого віку (старше 75 років) підвищується ризик розвитку гіпертермії.

При застосуванні Андипалу-В спостерігається сповільнення психоневрологічних реакцій та концентрації уваги, тому під час його прийому слід утримуватися від керування автомобілем та іншими складними механізмами.

Слід бути обережним при прийомі препарату за наявності алергічних захворювань (на кшталт полінозу) або запальних захворювань кишечнику (особливо хвороба Крона або неспецифічний виразковий коліт).

При застосуванні Андипалу-В слід враховувати, що біль у горлі, утруднення ковтання, зблідніння шкіри, висип на шкірі або слизових оболонках, а також вагініти та проктити є ознаками підвищеної індивідуальної чутливості до препарату. Тому при появі цих симптомів потрібен терміновий огляд лікаря.

Аналоги Андипал В

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся