Бальзам Золота зірка - інструкція, застосування, аналоги препарату

Застосування Бальзаму зірочка 

Бальзам зірочка - склад і форма випуску препарату

Бальзам зірочка: як приймати препарат

Бальзам зірочка - протипоказання, побічні ефекти

Бальзам Золота зірка належить до групи засобів, що стимулюють рецептори слизових оболонок, шкіри та підшкірних тканин. Бальзам має протизапальні, місцево зігріваючі, антисептичні, анестезуючі властивості, також розширює капіляри, покращуючи кровопостачання та незначною мірою знижує артеріальний тиск, діє на рефлекторні центри центральної нервової системи, проявляючи стимулюючий ефект. Дія бальзаму Золота зірка проявляється послабленням запального процесу та рефлекторним усуненням відчуття болю (головного, м’язового), спричиненого грипом, застудними захворюваннями, хворобами органів опорно-рухового апарату, ураженнями шкіри та іншими чинниками.

Застосування Бальзаму зірочка 

  • Симптоматичне лікування застуди, нежитю, при укусах комах.
  • Як відволікаючий засіб при запамороченні, головному болю, морській хворобі.

Бальзам зірочка - склад і форма випуску препарату

Діючі речовини: 1 г бальзаму містить ментолу 112,5 мг, камфори 218,75 мг, олії м'ятної 75 мг, олії евкаліптової 105 мг, олії гвоздичної 50 мг, олії коричної 10 мг;

допоміжні речовини: парафін, віск білий, парафін білий м'який, ланолін, олія мінеральна легка.

Лікарська форма

  • Бальзам.
  • М'який бальзам жовто-коричневого кольору з ароматним запахом ефірних олій.

Бальзам зірочка: як приймати препарат

Препарат призначений тільки для зовнішнього застосування дорослим і дітям віком від 3 років. Препарат наносити на певну ділянку шкіри, а також можна застосовувати для назальної інгаляції. Для назальної інгаляції препарат можна застосовувати дітям старше 12 років.

Бальзам наносять тонким шаром на шкіру 3 — 4 рази на добу або за необхідності — частіше.

При головному болю, застуді бальзам втирають у скроні, потилицю та шкіру крил носа; при укусах комах — наносити на місце укусу та трохи втерти.

Для проведення назальної інгаляції при застуді або нежиті незначну кількість бальзаму необхідно розчинити в гарячій воді та вдихати.

Тривалість лікування залежить від індивідуальних особливостей перебігу захворювання і визначається досягнутим терапевтичним ефектом, характером комплексної терапії та переносимістю препарату.

Бальзам зірочка - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання

Підвищена чутливість до компонентів препарату. Порушення цілісності шкірних покривів, піодермія, дерматит, коклюш, екзема, схильність до бронхоспазму або судом.

Побічні ефекти

Можливий розвиток алергічних реакцій — почервоніння шкіри, шкірні висипання, кропив'янка, контактний дерматит, свербіж; головний біль, запаморочення, можливе виникнення судом, спричинений камфорою. У дітей може виникнути дерматит. При нанесенні на обличчя у дітей можливий розвиток рефлекторного бронхоспазму.

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся