Бом Бенге - інструкція, застосування, аналоги препарату

Бом Бенге фото упаковки

Застосування Бом Бенге

Бом Бенге - склад і форма випуску препарату

Бом Бенге: як приймати препарат

Бом Бенге - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Бом Бенге

Бом Бенге - комбінований препарат для зовнішнього застосування. Метилсаліцилат має протизапальний, знеболювальний, подразнювальний та відволікаючий ефекти, в основі яких лежить вплив на підвищену проникність капілярів, процеси мікроциркуляції, гальмування активності медіаторів запалення, у тому числі брадикініну, що має альгогенну дію. Подразнення ментолом чутливих нервових закінчень призводить до легкого місцевого знеболювального ефекту.

Застосування Бом Бенге

Ревматизм (суглобовий та м’язовий), ішіас, артрит, невралгія, ексудативний плеврит.

Бом Бенге - склад і форма випуску препарату

Діючі речовини: левоментол, метилсаліцилат;

1 г мазі містить: левоментолу 39 мг, метилсаліцилату 202 мг;

допоміжні речовини: парафін жовтий м’який, парафін.

Лікарська форма. Мазь.

Бом Бенге: як приймати препарат

Препарат застосовують зовнішньо. Втирають 2−3 рази на добу в болючі ділянки тіла, у тому числі грудної клітки (при плевриті). Після втирання мазі рекомендується накладати суху зігріваючу пов’язку. Тривалість застосування зумовлена характером і вираженістю захворювання, характером супутньої терапії, досягнутим ефектом.

Діти. Не застосовують дітям віком до 3 років через вміст ментолу у препараті.

Бом Бенге - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання.

Підвищена індивідуальна чутливість до компонентів препарату, захворювання шкіри, ушкодження, рани шкіри у місці нанесення препарату. Підвищена чутливість до ацетилсаліцилової кислоти, ібупрофену або інших нестероїдних протизапальних засобів, особливо при наявності бронхіальної астми в анамнезі.

Побічні реакції.

Відчуття холоду, потім тепла, слабкого печіння та поколювання. Можливі алергічні реакції, включаючи почервоніння шкіри, висипання, кропив’янку, контактний дерматит, свербіж, які потребують відміни препарату. Можуть з’являтися опіки шкіри, пухирці та тимчасові реакції з боку шкіри.

Аналоги Бом Бенге

  • Долоксен фаст
  • Нікофлекс
  • Репарил Гель-Н
  • Бом Бенге мазь

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся