Деквадол - інструкція, застосування, аналоги препарату

Деквадол фото упаковки

Застосування Деквадолу 

Деквадол - склад і форма випуску препарату

Деквадол: як приймати препарат

Деквадол - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Деквадолу

Деквадол застосовується при захворюваннях горла. Препарат впливає на мікроорганізми, що спричиняють змішані інфекції ротової порожнини та горла. Засіб полегшує больовий симптом, що супроводжує інфекції ротової порожнини та горла.

Застосування Деквадолу 

Місцеве лікування гострих запальних захворювань ротової порожнини та горла: гінгівіт, виразковий та афтозний стоматит, тонзиліт, ларингіт та фарингіт. Деквадол також рекомендується застосовувати при наявності неприємного запаху з рота.

Деквадол можна застосовувати у випадках змішаної інфекції ротової порожнини та горла (за рекомендацією лікаря); як допоміжний лікарський засіб при лікуванні катаральної ангіни, лакунарної ангіни та ангіни Плаута–Венсана; у випадку кандидозу ротової порожнини та глотки.

Рекомендується для застосування у післяопераційний період після тонзилектомії та видалення зубів.

Деквадол - склад і форма випуску препарату

Діючі речовини: 1 таблетка містить деквалінію хлориду 0,25 мг, цинхокаїну гідрохлориду (дибукаїну гідрохлориду) 0,03 мг;

допоміжні речовини: сорбіт (Е 420), тальк, магнію стеарат, кремнію діоксид колоїдний безводний, ароматизатори харчові.

Таблетки для розсмоктування. Основні фізико-хімічні властивості: таблетки білого кольору, плоскоциліндричної форми з фаскою і рискою з одного боку, зі смаком та запахом м’яти, лимону, малини або кокосу.

Деквадол: як приймати препарат

Дорослим та дітям від 12 років. Застосовувати по 1 таблетці кожні 2 години, після зменшення симптомів запалення – по 1 таблетці кожні 4 години. 

Засіб у цій лікарській формі не призначають дітям до 4 років.

Дітям від 4 років. Застосовувати по 1 таблетці кожні 3 години, після зменшення симптомів запалення – по 1 таблетці кожні 4 години.

Максимальна добова доза становить 10-12 таблеток у період гострої фази та 6 таблеток після того, як запальні симптоми зникнуть.

Таблетки слід розсмоктувати повільно, не розжовуючи. Тривалість курсу лікування визначає лікар індивідуально. Пацієнт має проконсультуватися з лікарем, якщо через 5 днів лікування лікарським засобом симптоми не зникли або посилилися.

Деквадол - протипоказання, побічні ефекти

  • Підвищена чутливість до будь-якої з речовин, що входять до складу лікарського засобу. Алергія до четвертинних амонієвих сполук (наприклад, бензалконію хлориду).
  • Лікарський засіб не слід застосовувати пацієнтам із рідкісними спадковими захворюваннями, такими як синдром непереносимості фруктози. Застосовувати з обережністю пацієнтам із низьким рівнем холінестерази у плазмі крові.
  • Препарат у період вагітності можна застосовувати після консультації з лікарем, якщо лікувальний ефект переважає можливий ризик для плода.
  • Не рекомендується застосовувати у період годування груддю.

Аналоги Деквадолу

Амілар IC

Ангі Септ др. Тайсс

Ангіноваг

Вокасепт льодяники

Гексаспрей

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся