Дуглімакс - інструкція, застосування, аналоги препарату

Дуглімакс фото упаковки

Застосування Дуглімаксу 

Дуглімакс - склад і форма випуску препарату

Дуглімакс: як приймати препарат

Дуглімакс - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Дуглімаксу

Дуглімакс - антидіабетичні препарати. Комбінація пероральних гіпоглікемізуючих препаратів. Код АТС А10В D02.

Застосування Дуглімаксу 

Показання. Як доповнення до дієти та фізичних вправ для хворих на інсуліннезалежний цукровий діабет ІІ типу:

- при заміні комбінованої терапії препаратами сульфонілсечовини та метформіном.

Дуглімакс - склад і форма випуску препарату

Склад:

діючі речовини: metformin hydrochloride glimepiride

1 таблетка містить метформіну гідрохлориду (пролонгованої дії) 500 мг та глімепіриду 1 мг або метформіну гідрохлориду (пролонгованої дії) 500 мг та глімепіриду 2 мг

допоміжні речовини (таблетки 500 мг/1 мг): натрію карбоксиметилцелюлоза гіпромелоза целюлоза мікрокристалічна магнію стеарат лактози моногідрат натрію кроскармелоза гідроксипропілцелюлоза заліза оксид червоний (Е 172)

допоміжні речовини (таблетки 500 мг/2 мг): натрію карбоксиметилцелюлоза гіпромелоза целюлоза мікрокристалічна магнію стеарат лактози моногідрат натрію кроскармелоза гідроксипропілцелюлоза Pigment Blend РВ-51323 зелений.

Лікарська форма: таблетки.

Дуглімакс: як приймати препарат

Спосіб застосування та дози.

Дозу протидіабетичних препаратів потрібно підбирати індивідуально з урахуванням рівня цукру у крові пацієнта.

Стартову дозу цього препарату рекомендується призначати у вигляді найнижчої ефективної дози у зазначених нижче клінічних ситуаціях.

Для пацієнтів у яких діабет не контролюється при монотерапії сульфаніламідами або метформіном

При переведенні з комбінованої терапії окремими таблетованими препаратами:

Добова доза глімепіриду що перевищує 6 мг є більш ефективною лише для невеликої кількості пацієнтів.

Помилки у застосуванні препарату наприклад пропуск прийому чергової дози ніколи не можна виправляти шляхом наступного прийому більш високої дози.

Таблетку слід ковтати цілою не розламуючи та не розжовуючи її.

Дуглімакс - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання

- Інсулінзалежний цукровий діабет І типу (наприклад діабет з кетонемією в анамнезі) діабетична кетонемія діабетична кома та прекома гострий або хронічний метаболічний ацидоз.

- Підвищена чутливість до будь-якої з допоміжних речовин що входять до складу цього препарату сульфонілсечовини сульфаніламідів або бігуаніду.

- Недоїдання голодування або виснаження пацієнта або також гіпофункція гіпофіза чи надниркових залоз у пацієнта.

Побічні реакції

Виходячи з досвіду застосування препарату Дуглимакста даних про інші похідні сульфонілсечовини необхідно враховувати можливість виникнення таких побічних дій препарату.

  • Молочнокислий ацидоз
  • Гіпоглікемія:
  • Порушення з боку органів зору: під час лікування (особливо на його початку) можуть спостерігатися транзиторні порушення зору зумовлені зміною рівня цукру в крові.
  • Порушення з боку нервової системи:
  • Підвищена чутливість:
  • З боку системи крові:
  • Спостерігалося безсимптомне зниження рівня вітаміну В12 у сироватці крові (рівень фолієвої кислоти в сироватці істотно не знижувався). Незважаючи на це під час прийому препарату була зареєстрована тільки мегалобластна анемія збільшення частоти випадків невропатії не спостерігалося. Отже необхідно ретельно контролювати рівень вітаміну В12 у сироватці крові або періодично додатково вводити парентерально вітамін В12.
  • Порушення з боку печінки та жовчовивідних шляхів: в окремих випадках можливе підвищення активності печінкових ферментів та порушення функції печінки (холестаз і жовтяниця) а також гепатит який може прогресувати до печінкової недостатності.
  • Інші: в окремих випадках можуть спостерігатися алергічний васкуліт гіперчутливість шкіри до дії світла та зниження рівня натрію в сироватці крові.

Аналоги Дуглімаксу

  • Амарил
  • Глибомет
  • Глибофор
  • Глюковакс

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся