Материнки трава - інструкція, застосування, аналоги препарату

Материнки трава фото упаковки

Застосування Материнки трава

Материнки трава  - склад і форма випуску препарату

Материнки трава: як приймати препарат

Материнки трава - протипоказання, побічні ефекти

Препарати, що застосовуються при кашлі та застудних захворюваннях. Відхаркувальні засоби.

Препарати материнки підвищують секрецію травних, бронхіальних та потових залоз, діють заспокійливо на центральну нервову систему, посилюють перистальтику і тонус кишечнику, скорочення гладкої мускулатури матки, стимулюють секрецію жовчі, підвищують діурез, регулюють менструальний цикл, мають знеболювальні властивості.

Застосування Материнки трава

Запальні захворювання дихальних шляхів (ларингіти, бронхіти, трахеїти); холецистити і дискінезії жовчовивідних шляхів; зниження апетиту, погіршення травлення, особливо при секреторній недостатності шлунково-кишкового тракту; ентероколіти, які супроводжуються запорами і метеоризмом; підвищена нервова збудливість.

Материнки трава  - склад і форма випуску препарату

Трава:

  1. подрібнена сировина:шматочки листя, стебел, суцвіть та окремі квітки зеленого або пурпурового, сірувато-зеленого, зеленувато-пурпурового або темно-пурпурового кольору з коричнювато-пурпуровими, коричнювато-рожевими, пурпуровими, темно-пурпуровими вкрапленнями;
  2. порошок крупний: шматочки листя, стебел, квіток різної форми зеленого або пурпурового, сірувато-зеленого, зеленувато-пурпурового або темно-пурпурового кольору з коричнювато-пурпуровими, коричнювато-рожевими, пурпуровими, темно-пурпуровими вкрапленнями.

Діюча речовина: материнки трава;

1 пачка містить материнки трави 50 г або 75 г;

1 фільтр-пакет містить материнки трави 1,5 г.

По 50 г або 75 г у пачках із внутрішнім пакетом; по 1,5 г у фільтр-пакетах № 20.

Материнки трава: як приймати препарат

2 столові ложки трави помістити в емальований посуд, залити 200 мл гарячої кип’яченої води, закрити кришкою і настоювати на киплячій водяній бані 15 хв. Охолоджувати при кімнатній температурі 45 хв, процідити, залишок віджати до процідженого настою. Об’єм настою розвести кип’яченою водою до 200 мл. Дорослим приймати настій у теплому вигляді по склянки3 рази на добу за 1520 хв до їди. Діти віком 13 роки по 1 чайній ложці, 35 років – по 1 десертній ложці, 57 років по 1 столовій ложці, 712 років по 2 столові ложки,1214 років по ¼ склянки, віком від 14 років по ⅓ склянки 3 рази на добу за 1520 хв до їди.

2 фільтр-пакети помістити у скляний або емальований посуд, залити 100 мл окропу, закрити і настояти 15 хв. Дорослим приймати у теплому вигляді по 100 мл 3 рази на добу за 1520 хв до їжі. Діти віком 13 роки по 2 чайні ложки, 35 років по 2 десертні ложки, 57 років по 2 столові ложки, 712 років по 60 мл, 1214 років по 100 мл 3 рази на добу за 1520 хв до їди.

Приготовлену водну витяжку зберігати у холодильнику (при температурі 2–8 С) не більше 2 діб.

Тривалість лікування визначає лікар індивідуально.

Діти. Не рекомендується застосовувати дітям віком до 1 року. Дозу препарату для дітей віком від 1 року визначає лікар.

Материнки трава - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання. Підвищена секреція шлунково-кишкового тракту, індивідуальна чутливість до біологічно активних речовин, що містяться в лікарському засобі.

Побічні реакції. При індивідуальній гіперчутливості до препарату можливі алергічні реакції (гіперемія, висипання, свербіж та набрякання шкіри). При появі побічних реакцій слід припинити прийом препарату та звернутися до лікаря.

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся