Ессенціалє Н - інструкція, застосування, аналоги препарату

Застосування Ессенціалє Н

Ессенціалє Н - склад і форма випуску препарату

Ессенціалє Н: як приймати препарат

Ессенціалє Н - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Ессенціалє Н

Препарати, що застосовуються при захворюваннях печінки, ліпотропні речовини. Фосфоліпіди, що містяться у препараті Ессенціалє Н, вбудовуються переважно у структури клітинних мембран та полегшують відновлення ушкоджених тканин печінки.

Застосування Ессенціалє Н

Неалкогольний стеатогепатит, алкогольний стеатогепатит, гострі і хронічні гепатити різної етіології, цироз печінки, перед- і післяопераційне лікування при хірургічному втручанні на печінці та жовчовивідних шляхах, псоріаз, радіаційний синдром.

Ессенціалє Н - склад і форма випуску препарату

Форма випуску - розчин для ін’єкцій.

Склад. Діюча речовина: «Есcенціальні фосфоліпіди» = EPL-субстанція (фосфоліпіди із соєвих бобів (93 % (3-sn-фосфатидил)холіну), які містять a-токоферол, етанол 96 %).

1 мл розчину містить «Есcенціальні фосфоліпіди» = EPL-субстанція (фосфоліпіди із соєвих бобів (93 % (3-sn-фосфатидил)холіну), які містять a-токоферол, етанол 96 %) - 50 мг.

Допоміжні речовини: спирт бензиловий, кислота дезоксихолева, натрію хлорид, натрію гідроксид, рибофлавін (Е 101), вода для ін’єкцій.

Ессенціалє Н: як приймати препарат

Дорослим та дітям віком від 12 років призначають внутрішньовенно повільно 5-10 мл на добу, а у тяжких випадках - від 10 до 20 мл на добу. 10 мл препарату можна вводити за один раз. Якщо препарат вводять розведеним, рекомендують використовувати власну кров пацієнта і розводити препарат у співвідношенні 1:1. Внутрішньовенну інфузію зазвичай застосовують до 10 діб.

Рекомендується якомога раніше підтримати (доповнити) парентеральну терапію прийомом капсул Ессенціалє форте Н.

Загальний курс лікування становить 3-6 місяців.

Лікування псоріазу починають із прийому 2 капсул Ессенціалє форте Н 3 рази на добу протягом 2 тижнів. Після цього рекомендовано 10 внутрішньовенних ін’єкцій по 5 мл з одночасним призначенням PUVA-терапії.

Після закінчення курсу ін’єкцій поновлюють прийом капсул і продовжують застосування препарату протягом 2 місяців.

Діти. Препарат призначений для застосування дітям віком від 12 років, маса тіла яких становить 43 кг і більше.

Ессенціалє Н - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання. Підвищена чутливість до будь-якого з компонентів препарату.

Ессенціалє Н не слід призначати новонародженим і недоношеним немовлятам, оскільки до складу препарату входить бензиловий спирт.

Побічні ефекти. В окремих випадках при застосуванні підвищених доз Ессенціалє Н можливі порушення з боку шлунково-кишкового тракту (пронос).

У поодиноких випадках можуть виникати реакції гіперчутливості, висипання, свербіж, кропив’янка та реакції у місці введення препарату.

Аналоги Ессенціалє Н

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся