Фенотропіл - інструкція, застосування, аналоги препарату

Фенотропіл фото упаковки

Застосування Фенотропілу

Фенотропіл - склад і форма випуску препарату

Фенотропіл: як приймати препарат

Фенотропіл - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Фенотропілу

Психостимулюючі та ноотропні засоби. Фенотропіл виявляє прямий активуючий вплив на інтегративну діяльність головного мозку, сприяє консолідації пам'яті, покращує концентрацію уваги і розумову діяльність, полегшує процес навчання, підвищує стійкість тканин мозку до гіпоксії і токсичного впливу, виявляє протисудомну дію і анксіолітичну активність, регулює процеси активації і гальмування центральної нервової системи, покращує настрій.

Застосування Фенотропілу

Захворювання центральної нервової системи різного ґенезу, особливо пов'язані із судинними захворюваннями і порушеннями обмінних процесів у мозку, які супроводжуються погіршенням інтелектуально-мнестичних функцій, зниженням рухової активності.

Невротичні стани, що проявляються млявістю, підвищеною виснаженістю, зниженням психомоторної активності, порушенням уваги, погіршенням пам'яті, зниженням засвоєння інформації.

Депресії легкої і середньої тяжкості.

Психоорганічні синдроми, що проявляються інтелектуально-мнестичними порушеннями та апатико-абулічними явищами, а також млявоапатичні стани при шизофренії.

Судомні стани.

Ожиріння (аліментарно-конституціонального ґенезу).

Профілактика гіпоксії, підвищення стійкості до стресу, корекція функціонального стану організму в екстремальних умовах професійної діяльності з метою попередження розвитку втоми і підвищення розумової і фізичної працездатності, корекція добового біоритму, інверсія циклу “сон-неспання”.

Хронічний алкоголізм (з метою зменшення явищ астенії, депресії, інтелектуально-мнестичних порушень).

Фенотропіл - склад і форма випуску препарату

Форма випуску - таблетки.

Склад. Діюча речовина: фенілпірацетам (N-карбамоілметил-4-феніл-2-піролідон).

1 таблетка містить фенілпірацетаму (N-карбамоілметил-4-феніл-2-піролідону у перерахуванні на 100% речовину 100 мг).

Допоміжні речовини: лактози моногiдрат, крохмаль картопляний, кальцiю стеарат.

Фенотропіл: як приймати препарат

Застосовують внутрішньо, одразу після прийому їжі. Дозу препарату та тривалість лікування визначає лікар індивідуально. Дози варіюють залежно від особливостей стану хворого. Середня разова доза становить 150 мг (від 100 мг до 250 мг); середня добова доза становить 250 мг (від 200 мг до 300 мг). Максимальна допустима доза становить 750 мг на добу. Рекомендується розподіляти добову дозу на 2 прийоми. Добову дозу до 100 мг слід приймати одноразово у ранкові часи, а вище 100 мг - розподілити добову дозу на

2 прийоми. Тривалість лікування може варіювати від 2-х тижнів до 3-х місяців. Середня тривалість лікування становить 30 днів. При необхідності курс може бути повторений через 1 місяць.

Для підвищення працездатності - 100-200 мг одноразово зранку, протягом 2-х тижнів (для спортсменів - 3 дні).

Рекомендована тривалість лікування для хворих з аліментарно-конституціональним ожирінням становить 30-60 днів у дозуванні 100-200 мг 1 раз на добу (вранці).

Не рекомендується приймати фенотропіл пізніше 15-ї години.

Фенотропіл - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання. Індивідуальна чутливість до компонентів препарату.

Побічні ефекти. Безсоння (у разі прийому препарату пізніше 15 годин) - частота невідома. У деяких хворих у перші 1–3 дні прийому препарату може виникнути психомоторне збудження, гіперемія шкірних покривів, відчуття тепла - частота невідома.

Також були виявлені наступні побічні реакції зі встановленим вірогідним зв’язком з прийомом препарату: головний біль, дратівливість, запаморочення, плаксивість, агресія, порушення сну, стурбованість; підвищення артеріального тиску; гіперемія і гіперкератоз шкіри долонь.

АналогиФенотропілу

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся