Фітовал - інструкція, застосування, аналоги препарату

Фітовал фото упаковки

Застосування Фітовалу

Фітовал - склад і форма випуску препарату

Фітовал: як приймати препарат

Фітовал - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Фітовалу

Фітофал — це біологічне живлення для проблемного та пошкодженого волосся. Препарат містить цистин — найважливішу амінокислоту, необхідну для відновлення волосся, основні вітаміни, що діють як каталізатори у метаболічних процесах, які відбуваються в корінні волосся. До капсул також входять медичні дріжджі — природне джерело вітамінів групи В, мінералів та амінокислот.

Застосування Фітовалу

  • Надмірне випадання волосся;
  • порушення росту та оновлення волосся;
  • при обмеженні найважливіших біологічно активних речовин у раціоні внаслідок невідповідної дієти;
  • для зміцнення тонкого, ламкого та слабкого волосся.

Фітовал - склад і форма випуску препарату

Капсули червоного кольору. Капсули заповнені порошком від світло-коричневого до темно-коричневого кольору з видимими частинками.

Склад

Діючі речовини: 1 капсула містить: дріжджів медичних — 200 мг; L-цистину — 100 мг; кальцію пантотенату (вітаміну В5) — 35 мг; тіаміну мононітрату (вітаміну В1) — 2 мг; рибофлавіну (вітаміну В2) — 2 мг; піридоксину гідрохлориду (вітамін В6) — 2 мг; ціанокобаламіну (вітаміну В12) 0,1% в манітолі E 421 — 2 мкг; біотину — 0,1 мг; фолієвої кислоти — 0,2 мг; заліза (Fe2+у вигляді заліза фумарату) — 10 мг; цинку (Zn2+ у вигляді цинку сульфату гептагідрату) — 5 мг; міді (Cu2+ у вигляді міді сульфату пентагідрату) -1 мг;

допоміжні речовини: кремнію діоксид колоїдний безводний, магнію стеарат, желатин, метилгідроксибензоат E 218, пропілгідроксибензоат E 216, титану діоксид Е 171, барвник оранжевий Е 104, барвник червоний Е 122 та Е 124, барвник блакитний Е 131 і барвник чорний Е 151.

Фітовал: як приймати препарат

При порушенні росту волосся або надмірному його випаданні дорослим і дітям старше 15 років приймати по 1 капсулі, тричі на добу, під час або після їди. Для зміцнення ослабленого та ушкодженого волосся достатньо 1–2 капсул на добу. Капсули слід застосовувати з невеликою кількістю води під час або після прийому їжі.

Капсули Фітовал рекомендується приймати протягом 2–3 місяців.

Не рекомендується одночасно з капсулами Фітовал приймати тетрацикліни та антацидні препарати. При одночасному застосуванні мінералів і тетрациклінів зменшується їх абсорбція. Антацидні засоби знижують абсорбцію мінералів. Якщо одночасне лікування необхідно, інтервал між прийомом капсул і тетрациклінів або антацидів має бути не менше 3 год.

Фітовал - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання

Капсули Фітовал протипоказані при відомій гіперчутливості до одного з компонентів препарату та при порушеннях функції нирок.

Побічні реакції

У людей з підвищеною чутливістю або при передозуванні препарату можуть виникати порушення травлення, реакції гіперчутливості (висип, свербіж).

При прийомі дуже великих доз препарату можливі металевий присмак у роті, головний біль, втомлюваність і порушення травлення. Лікування — симптоматичне.

Капсули Фітовал містять барвники Е 122, Е 124 та Е 151, що можуть провокувати алергічні реакції, включаючи астму. Найчастіше алергічні реакції спостерігаються у пацієнтів з підвищеною чутливістю до ацетилсаліцилової кислоти.

Перед супутнім застосуванням інших вітамінів, вітамінів з мінералами і/або препаратів, що містять мінерали, слід проконсультуватися з лікарем.

Аналоги Фітовалу

  • Кеназол
  • Цетримід
  • Еберсепт

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся