КАЛІЮ ХЛОРИД - інструкція, застосування, аналоги препарату

КАЛІЮ ХЛОРИД фото упаковки

Застосування КАЛІЮ ХЛОРИД

КАЛІЮ ХЛОРИД - склад і форма випуску препарату

КАЛІЮ ХЛОРИД - як приймати препарат 

КАЛІЮ ХЛОРИД - протипоказання, побічні ефекти 

Аналоги КАЛІЮ ХЛОРИД

Засіб, що відновлює дефіцит калію. Сприяє підтриманню належного внутрішньо- і позаклітинного рівня калію, який є основним внутрішньоклітинним іоном, що відіграє важливу роль у клітинному метаболізмі і регуляції різних функцій організму. Іони калію активують велику кількість цитоплазматичних ферментів, регулюють внутрішньоклітинний осмотичний тиск, підвищують тонус симпатичного відділу вегетативної нервової системи, збільшують продукування адреналіну наднирковими залозами, стимулюють синтез АТФ, глікогену, білків, ацетилхоліну. Знижують частоту серцевих скорочень, зменшують скоротливу активність, провідність, автоматизм і збудливість міокарда. У низьких дозах калій розширює коронарні судини, у високих – звужує. Препарат усуває електролітний дисбаланс в організмі, поліпшує обмін речовин у міокарді і його енергозабезпечення, має протиаритмічні властивості. Знижує підвищену чутливість до серцевих глікозидів і зменшує їх кардіотоксичні ефекти.

Застосування КАЛІЮ ХЛОРИД

Тахікардія, екстрасистолічна аритмія, зумовлені гіпокаліємією, у тому числі інтоксикація серцевими глікозидами. Тяжка гіпокаліємія (концентрація калію у сироватці крові менше 2,5 ммоль/л).

КАЛІЮ ХЛОРИД - склад і форма випуску препарату

Концентрат для розчину для інфузій. Діюча речовина: potassium chloride; 1 мл розчину містить калію хлориду 75 мг; допоміжна речовина: вода для ін’єкцій. 

КАЛІЮ ХЛОРИД - як приймати препарат 

Режим дозування та терміни застосування встановлює лікар індивідуально під контролем результатів електрокардіографії і рівня калію в сироватці крові. Як правило, дорослим слід призначати від 0,5 до 2 г калію хлориду на добу. Як розчинник можна використовувати 200–250 мл розчину натрію хлориду 0,9 % або глюкози 5 %. Швидкість введення – 20–30 крапель за 1 хвилину.

КАЛІЮ ХЛОРИД - протипоказання, побічні ефекти 

Гостра і хронічна ниркова недостатність, повна блокада серця, порушення атріовентрикулярної провідності, гіперкаліємія, гіперхлоремія, метаболічні порушення (гіповолемія з гіпонатріємією), гіпергідратація, системний ацидоз, діабетичний ацидоз, гостра дегідратація, значні опіки, кишкова непрохідність, набряк мозку, хвороба Аддісона. Препарат не вводити одночасно з препаратами крові.

Порушення електролітного балансу:

  • гіпофосфатемія;
  • гіпомагніємія;
  • гіперкаліємія;
  •  гіпонатріємія.

З боку травного тракту:

  • диспептичні розлади (нудота, біль у животі).

З боку серцево-судинної системи:

  •  брадикардія;
  • порушення провідності серця, аритмія, екстрасистолія;
  • артеріальна гіпотензія.

З боку імунної системи:

  •  алергічні реакції (гіпертермія, шкірні висипання, ангіоневротичний набряк, шок).

З боку нервової системи: у поодиноких випадках при застосуванні високих доз може виникнути слабкість, парестезія, сплутаність свідомості.

Загальні реакції організму:

  • гіперволемія;
  • ядуха;
  • біль у горлі.

Зміни у місці введення, включаючи біль, почервоніння, флебіти.

У разі виникнення побічних реакцій введення розчину слід припинити. Терапія – симптоматична.

Аналоги КАЛІЮ ХЛОРИД

Калію Хлориду розчин 4%

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся