Кандесар - інструкція, застосування, аналоги препарату

Кандесар фото упаковки

Застосування Кандесару

Кандесар - склад і форма випуску препарату

Кандесар: як приймати препарат

Кандесар - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Кандесару

Препарат з групи антагоністів рецепторів ангіотензину ІІ. Застосовується для лікування серцевих хвороб.

Застосування Кандесару

Показання до застосування:

Лікування есенціальної гіпертензії у дорослих.

Лікування дорослих пацієнтів із серцевою недостатністю та порушенням систолічної функції лівого шлуночка (фракція викиду лівого шлуночка ≤ 40 %) як додаткова терапія до інгібіторів АПФ або у випадках непереносимості інгібіторів АПФ.

Кандесар - склад і форма випуску препарату

Препарат випускається у формі таблеток на 4, 8 та 16 мг.

Діюча речовина засобу – candesartan.1таблетка містить кандесартану цилексетилу 4 мг або 8 мг, або 16 мг.

Допоміжні речовини:

таблетки по 4 мг: лактоза, моногідрат; крохмаль кукурудзяний, кальцію карбоксиметилцелюлоза, гідроксипропілцелюлоза, поліетиленгліколь 4000, магнію стеарат;

таблетки по 8 мг, 16 мг: лактоза, моногідрат; крохмаль кукурудзяний, кальцію карбоксиметилцелюлоза, гідроксипропілцелюлоза, поліетиленгліколь 4000, магнію стеарат, заліза оксид червоний (Е 172).

Кандесар: як приймати препарат

Дозування при артеріальній гіпертензії

Рекомендована початкова доза і звичайна підтримуюча доза препарату Кандесар становить 8 мг 1 раз на добу. У більшості випадків антигіпертензивний ефект досягається протягом 4 тижнів. У деяких пацієнтів із недостатнім контролем артеріального тиску дозу можна збільшити до16 мг 1 раз на добу і максимум до 32 мг 1 раз на добу. Терапія вимагає корекції відповідно до реакції артеріального тиску. Кандесар також можна застосовувати разом з іншими антигіпертензивними засобами. Відзначено, що додавання гідрохлоротіазиду забезпечує додатковий антигіпертензивний ефект із різними дозами препарату Кандесар.

У пацієнтів з ризиком розвитку артеріальної гіпотензії, таких як пацієнти з можливою дегідратацією, може розглядатися застосування початкової дози 4 мг.

Початкова доза для пацієнтів з порушенням функції нирок, включаючи пацієнтів на гемодіалізі, - 4 мг. Дозу слід підбирати відповідно до реакції на лікування.

Пацієнтам із порушенням функції печінки легкого і середнього ступеня рекомендована початкова доза становить 4 мг 1 раз на добу. Дозу можна коригувати відповідно до реакції на лікування.

У пацієнтів негроїдної раси антигіпертензивний ефект кандесартану менш виражений, ніж у пацієнтів інших рас. Отже, необхідність у збільшенні дози препарату Кандесар і супутній терапії для контролю артеріального тиску може частіше виникати у пацієнтів негроїдної раси, ніж у пацієнтів інших рас.

Дозування при серцевій недостатності

Звичайна рекомендована початкова доза препарату Кандесар становить 4 мг 1 раз на добу. Збільшення до цільової дози 32 мг 1 раз на добу (максимальна доза) або найвищої переносимої дози відбувається за рахунок подвоєння дози з проміжками не менше 2 тижнів. Обстеження пацієнтів із серцевою недостатністю завжди має включати оцінку функції нирок, у тому числі моніторинг креатиніну і калію сироватки крові. Кандесар можна застосовувати разом з іншими препаратами для лікуванням серцевої недостатності, включаючи інгібітори АПФ, бета-блокатори, діуретики та дигіталіс або комбінацію цих лікарських засобів. Пацієнтам із симптомами серцевої недостатності, незважаючи на оптимальну стандартну терапію серцевої недостатності, при непереносимості антагоністів рецепторів мінералокортикоїдів Кандесар можна застосовувати одночасно з інгібіторами АПФ. Комбінація інгібітора АПФ, калійзберігаючого діуретику і препарату Кандесар не рекомендована; її призначення слід розглядати тільки після ретельної оцінки потенційної користі та ризику.

Спосіб застосування

Для перорального застосування.

Кандесар слід приймати 1 раз на добу, незалежно від вживання їжі.

Вживання їжі не впливає на біодоступність кандесартану.

Кандесар - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання:

Гіперчутливість до кандесартану цилексетилу або до будь-якої з допоміжних речовин.

Порушення функції печінки тяжкого ступеня та/або холестаз.

Пацієнтам із цукровим діабетом або порушенням функції нирок (ШКФ2) одночасне застосування препарату Кандесар і препаратів, що містять аліскірен, протипоказане.

Побічні реакції на Кандесар

Лікування артеріальної гіпертензії

  • Інфекції дихальних шляхів
  • Лейкопенія, нейтропенія та агранулоцитоз
  • Гіперкаліємія, гіпонатріємія
  • Запаморочення/вертиго, головний біль
  • Кашель
  • Нудота
  • Підвищення рівня печінкових ферментів, порушення печінкової функції або гепатит
  • Ангіоневротичний набряк, висипання, кропив’янка, свербіж
  • Біль у спині, артралгія, міалгія
  • Порушення функції нирок, включаючи гостру ниркову недостатність у чутливих пацієнтів

Лікування серцевої недостатності

  • Лейкопенія, нейтропенія та агранулоцитоз
  • Гіперкаліємія
  • Гіпонатріємія
  • Запаморочення, головний біль
  • Артеріальна гіпотензія
  • Кашель
  • Нудота
  • Підвищення рівнів печінкових ферментів, порушення функції печінки або гепатит
  • Ангіоневротичний набряк, висипання, кропив’янка, свербіж
  • Біль у спині, артралгія, міалгія
  • Порушення функції нирок, включаючи ниркову недостатність у чутливих пацієнтів

Аналоги Кандесару

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся