Кето плюс - інструкція, застосування, аналоги препарату

Кето плюс фото упаковки

Застосування Кето плюс

Кето плюс - склад і форма випуску препарату

Кето плюс: як приймати препарат

Кето плюс - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Кето плюс

Протигрибкові препарати для місцевого застосування. Фармакологічні властивості шампуню зумовлені властивостями активних речовин, що входять до його складу: кетоконазолу та цинку піритіону. Кетоконазол – протигрибковий препарат групи похідних імідазолу. Чинить фунгістатичну та фунгіцидну дію шляхом гальмування біосинтезу важливої складової мембран грибів ергостеролу, що призводить до змін ліпідного складу мембран та руйнування клітин.

 Шампунь із кетоконазолом зменшує лущення та свербіж, що часто асоціюється з лупою, себорейним дерматитом та висівкоподібним лишаєм.

Застосування Кето плюс

Лікування і профілактика грибкових захворювань шкіри волосистої частини голови, що супроводжуються лущенням і свербежем шкіри, таких як:

– лупа;

– себорейний дерматит;

– локальний висівкоподібний лишай волосистої частини голови.

Кето плюс - склад і форма випуску препарату

В’язкий шампунь рожевого кольору з приємним запахом.

Діючі речовини: кетоконазол, цинк піритіон;

100 мл шампуню містить кетоконазолу 2 г, цинку піритіону 1 г (у вигляді 48 % суспензії).

По 60 мл або 150 мл шампуню у флаконі; по 1 флакону в картонній упаковці.

Кето плюс: як приймати препарат

Перед застосуванням шампунь слід добре збовтати.

Наносити шампунь слід на вологе волосся і шкіру голови на 3-5 хвилин, після чого промити водою. При лікуванні лупи і себорейного дерматиту застосовувати шампунь слід 2 рази на тиждень упродовж 2-4 тижнів, при лікуванні висівкоподібного лишаю – щоденно впродовж 5 днів.

Для профілактики лупи і себорейного дерматиту застосовувати шампунь слід 1 раз на тиждень або 1 раз на 2 тижні. Для профілактики висівкоподібного лишаю – 1 раз на добу впродовж 3 днів перед початком літнього сезону (разовий курс лікування).

Діти.

Досвід застосування препарату дітям відсутній.

Кето плюс - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання. Підвищена чутливість до кетоконазолу, цинку піритіону або до будь-якого іншого компонента препарату.

Побічні реакції.

З боку шкіри та підшкірної клітковини: еритема, відчуття печіння шкіри, свербіж, акне, контактний дерматит, подразнення шкіри, висипання, пустульозні висипання у місці нанесення, кропив’янка, сухість шкіри, посилення лущення шкіри, відчуття дискомфорту, гіперчутливість, зміни з боку шкіри.

З боку придатків шкіри: фолікуліт, зміна структури волосся, підвищена сухість або жирність волосся, випадання волосся (алопеція), зміна кольору волосся (загалом у пацієнтів із хімічно ушкодженим або сивим волоссям), знебарвлення нігтів. Відомі випадки розпрямлення волосся, від природи кучерявого.

З боку нервової системи та органів чуття: подразнення очей, набряк повік, підвищена сльозотеча, порушення смаку (дисгевзія), парестезії, периферичний неврит.

З боку імунної системи:реакції гіперчутливості, у тому числі анафілактоїдні реакції, ангіоневротичний набряк.

Інфекції та інвазії: фолікуліт.

Аналоги Кето плюс

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся