Клодифен - інструкція, застосування, аналоги препарату

Клодифен фото упаковки

Застосування Клодифену

Клодифен - склад і форма випуску препарату

Клодифен: як приймати препарат

Клодифен - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Клодифену

 Засоби, що застосовуються місцево у разі суглобового та м’язового болю. Нестероїдні протизапальні засоби для місцевого застосування. Диклофенак.

Застосування Клодифену

Місцеве лікування болю та запалення суглобів, м’язів, зв’язок та сухожиль ревматичного або травматичного походження.

Клодифен - склад і форма випуску препарату

Діюча речовина:diclofenac;

1 г гелю містить диклофенаку натрію 10 мг;

допоміжні речовини: карбомер 980, пропіленгліколь, триетаноламін, етанол 96 %, метилпарагідроксибензоат (Е 218), вода очищена.

Гель прозорий, від безбарвного до злегка жовтуватого відтінку гель, однорідний, не містить бульбашок, зі слабким запахом спирту.

Клодифен: як приймати препарат

Дорослі та діти віком від 14 років.

Препарат призначений для зовнішнього застосування.

Гель слід наносити на уражену ділянку шкіри 3–4 рази на добу, злегка втираючи у шкіру. Кількість препарату, яка застосовується, залежить від розміру ураженої зони (2–4 г, що за розміром відповідає розміру вишні або волоського горіха, достатньо для нанесення на ділянку площею 400-800 см2).

Після аплікації препарату необхідно вимити руки, окрім тих випадків, коли саме ця ділянка підлягає лікуванню.

Тривалість терапії залежить від характеру захворювання та ефективності лікування.Препарат не слід застосовувати довше 14 діб поспіль при ушкодженнях або ревматизмі м’яких тканин та довше 21 доби при болю в суглобах артритного походження, якщо інше не рекомендовано лікарем.

Якщо симптоми захворювання не зменшуються або посилюються після 7 діб лікування, слід звернутися за консультацією до лікаря.

Пацієнти літнього віку.

Такі пацієнти не потребують коригування дози препарату.

Діти.

Препарат не рекомендується застосовувати дітям віком до 14 років. При застосуванні препарату дітям віком від 14 років довше 7 діб або якщо симптоми захворювання посилюються, слід звернутися за консультацією до лікаря.

Клодифен - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання.

  • Підвищена чутливість до диклофенаку або до інших компонентів препарату.
  • Наявність в анамнезі нападів бронхіальної астми, кропив’янки або гострого риніту, зумовлених прийомом ацетилсаліцилової кислоти або інших НПЗЗ.
  • Останній триместр вагітності.

Побічні реакції.  Препарат зазвичай добре переноситься. Небажані реакції включають легкі тимчасові реакції шкіри у місці нанесення. У рідкісних випадках можуть спостерігатися алергічні реакції:

  • дуже рідко – пустульозні висипання;
  • дуже рідко – реакції гіперчутливості (в тому числі кропив’янка), ангіоневротичний набряк;
  • дуже рідко – бронхіальна астма;
  • часто – висипання, екзема, еритема, дерматит (у тому числі контактний дерматит), свербіж; рідко – бульозний дерматит; дуже рідко – реакції світлочутливості, відчуття печіння шкіри та ін.

Аналоги Клодифену

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся