Креазим - інструкція, застосування, аналоги препарату

Креазим фото упаковки

Застосування Креазиму

Креазим - склад і форма випуску препарату

Креазим: як приймати препарат

Креазим - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Креазиму

Креазим - ферментний препарат тваринного походження. Лікарський засіб поліпшує процеси травлення. В основі лікувальної дії препарату - активність ферментів підшлункової залози ліпази, амілази і протеази, що входять до складу панкреатину і забезпечують перетравлювання жирів, вуглеводів і білків, сприяючи повнішому всмоктуванню поживних речовин у тонкому кишечнику.

Застосування Креазиму

Замісна терапія недостатності екзокринної функції підшлункової залози при наступних станах:

  • хронічний панкреатит,
  • панкреатектомія,
  • рак підшлункової залози,
  • обструкція панкреатичної чи загальної жовчної протоки (наприклад, пухлиною),
  • синдром Швахмана - Даймонда,
  • інші захворювання, що супроводжуються екзокринною недостатністю підшлункової залози.

Креазим - склад і форма випуску препарату

Діюча речовина: Креазим 10000:

1 капсула містить панкреатину в кишковорозчинних гранулах з ферментативними активностями не менше: 10000 ліполітичних ОД Ph. Eur., 8000 амілолітичних ОД Ph. Eur., 600 протеолітичних ОД Ph. Eur.;

Креазим 20000:

1 капсула містить панкреатину в кишковорозчинних гранулах з ферментативними активностями не менше: 20000 ліполітичних ОД Ph. Eur., 16000 амілолітичних ОД Ph. Eur., 1200 протеолітичних ОД Ph. Eur.;

допоміжні речовини:поліетиленгліколь 4000 (макрогол 4000), метакрилатного сополімеру дисперсія, симетикон, тальк, триетилцитрат;

склад капсули (Креазим 10000): титану діоксид (Е 171), хіноліновий жовтий (Е 104), жовтий захід FCF (E 110), желатин;

склад капсули (Креазим 20000): титану діоксид (Е 171), жовтий захід FCF (E 110), кармоїзин

(Е 122), діамантовий чорний BN (Е 151), заліза оксид (Е 172), желатин.

Лікарська форма - капсули тверді, кишковорозчинні.

Креазим: як приймати препарат

Дозування препарату базується на індивідуальних потребах хворого і залежить від ступеня порушення травлення та складу їжі.

Якщо разова доза більше однієї капсули, рекомендовано застосовувати половину або третину загальної кількості капсул на початку прийому їжі, а те що залишилось - під час їжі. Якщо разова доза дорівнює 1 капсулі, її слід застосовувати під час їжі.

Капсули з гранулами слід ковтати цілими, не розжовуючи і запиваючи достатньою кількістю рідини (приблизно 100 мл). Якщо капсулу не можна проковтнути цілою (особи літнього віку), її можна розкрити і додати гранули до рідкої їжі, що не вимагає розжовування, або до рідини, яка має рН менше 5,0 (наприклад, терте яблуко, йогурт). Таку суміш слід приймати негайно і не зберігати.

Під час лікування Креазимом 10000 та 20000 дуже важливим є вживання достатньої кількості рідини, особливо в період її підвищеної втрати. Дефіцит рідини може посилити запори.

Креазим - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання.

Гіперчутливість до панкреатину тваринного походження або до будь-якого іншого компонента лікарського засобу; гостре запалення підшлункової залози на ранніх етапах; загострення хронічного панкреатиту.

Побічні реакції.

З боку шлунково-кишкового тракту: біль у животі, метеоризм, запор, зміни характеру випорожнень, діарея, блювання і нудота.

Для того, щоб виключити ураження товстої кишки, слід контролювати всі незвичайні симптоми або зміни в черевній порожнині, особливо в тому випадку, коли пацієнт приймає препарат в дозі більш як 10000 одиниць ліпази/кг/добу.

З боку імунної системи: реакції гіперчутливості, включаючи бронхоспазм.

З боку шкіри та підшкірної клітковини: можуть виникати шкірні алергічні реакції, включаючи висипання, свербіж, кропив’янку, гіперемію шкіри.

Загальні порушення: слабкість.

Аналоги Креазиму

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся