Ксарелто - інструкція, застосування, аналоги препарату

Ксарелто фото упаковки

Застосування Ксарелто

Ксарелто - склад і форма випуску препарату

Ксарелто: як приймати препарат

Ксарелто - протипоказання, побічні ефекти

Антитромботичний засіб. Блокування активності фактору Ха перериває внутрішній та зовнішній шляхи коагуляційного каскаду, і, як наслідок, пригнічується формування тромбіну та утворення тромбу. Ривароксабан безпосередньо не пригнічує активність тромбіну та не впливає на тромбоцити.

Застосування Ксарелто

Профілактика венозної тромбоемболії (ВТЕ) у дорослих пацієнтів, яким проводять оперативні втручання з ендопротезування кульшового чи колінного суглобів.

Лікування тромбозу глибоких вен (ТГВ), тромбоемболії легеневої артерії (ТЕЛА) і профілактика рецидиву ТГВ та ТЕЛА у дорослих.

Ксарелто - склад і форма випуску препарату

Діюча речовина: ривароксабан; 1 таблетка, вкрита плівковою оболонкою, містить 10 мг ривароксабану;

допоміжні речовини: целюлоза мікрокристалічна, натрію кроскармелоза, гіпромелоза 5 ср, лактози моногідрат, магнію стеарат, натрію лаурилсульфат, макрогол 3350, заліза оксид червоний (Е 172), титану діоксид (Е 171).

Таблетки, вкриті плівковою оболонкою, двоопуклі, світло-червоного кольору з трикутником та цифрою 10 з одного боку та хрестовидним написом BAYER – з іншого.

Ксарелто: як приймати препарат

Лікарський засіб Ксарелто можна приймати незалежно від вживання їжі.

Профілактика венозної тромбоемболії (ВТЕ) у дорослих пацієнтів. Рекомендована доза становить 10 мг ривароксабану перорально 1 раз на добу. Першу дозу слід приймати через 6-10 годин після операції за умови ефективного гемостазу. Тривалість лікування визначається індивідуально для пацієнта.

Лікування ТГВ, ТЕЛА та профілактика рецидивів ТГВ і ТЕЛА. Протягом перших 3 тижнів для лікування гострого ТГВ і ТЕЛА рекомендується призначати по 1 таблетці Ксарелто 15 мг двічі на добу, після чого – по 20 мг Ксарелто 1 раз на добу для тривалого лікування і профілактики рецидиву ТГВ та ТЕЛА. Тривалість лікування визначається індивідуально для пацієнта.

У разі пропуску прийому таблетки лікарського засобу Ксарелто по 15 мг під час лікування по 15 мг лікарського засобу двічі на добу (1–21 день) пацієнт повинен негайно прийняти таблетку лікарського засобу Ксарелто, щоб забезпечити прийом 30 мг Ксарелто на добу. У цьому випадку можна прийняти одночасно 2 таблетки по 15 мг. Наступного дня слід продовжити звичайний режим по 15 мг двічі на добу, як рекомендовано.

У разі пропуску прийому таблетки під час режиму лікування один раз на добу пацієнту слід прийняти таблетку лікарського засобу Ксарелто негайно і наступного дня продовжити лікування із прийомом 1 раз на добу згідно з рекомендованим дозуванням. Не слід приймати подвійну дозу у той самий день, щоб компенсувати пропущену таблетку.

Діти. Не рекомендується застосування лікарського засобу дітям до 18 років.

Ксарелто - протипоказання, побічні ефекти

  • Підвищена чутливість до ривароксабану або до допоміжних речовин лікарського засобу.
  • Клінічно значуща активна кровотеча.
  • Ушкодження або стани, що супроводжуються значним ризиком розвитку кровотеч, які можуть включати наявні на даний момент або нещодавно виявлені виразки шлунково-кишкового тракту, злоякісні новоутворення з високим ризиком кровотеч, нещодавно перенесену травму головного або спинного мозку, нещодавно перенесене оперативне втручання на головному, спинному мозку чи очах, нещодавній внутрішньочерепний крововилив, виявлене чи підозрюване варикозне розширення вен стравоходу, артеріовенозні мальформації, аневризми судин або значні внутрішньоспінальні чи внутрішньоцеребральні судинні аномалії.
  • Одночасне застосування з будь-якими іншими антикоагулянтами.
  • Захворювання печінки, що асоціюються з коагулопатією та клінічно значущим ризиком розвитку кровотечі, в тому числі цироз печінки класу В та С.
  • Для лікування пацієнтів зі штучними серцевими клапанами.
  • Пацієнтам з рідкісними спадковими захворюваннями, що супроводжуються непереносимістю галактози, дефіцитом лактази Лаппа та мальабсорбцією глюкози-галактози, не слід застосовувати цей лікарський засіб.
  • Не слід застосовувати лікарський засіб пацієнтам із кліренсом креатиніну.
  • Ксарелто протипоказаний до застосування у період вагітності та годування груддю.

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся