Кселода - інструкція, застосування, аналоги препарату

Кселода фото упаковки

Застосування Кселоди

Кселода - склад і форма випуску препарату

Кселода: як приймати препарат

Кселода - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Кселоди

Кселода, діюча речовина якого Капецитабін, нецитотоксична похідна фторпіримідину карбамату, пероральний попередник цитотоксичної сполуки 5-фторурацилу (5-ФУ).

Застосування Кселоди

Рак ободової кишки, колоректальний рак:

  • рак ободової кишки, в ад’ювантній терапії після хірургічного лікування раку ІІІ стадії (стадія С за Дьюком);
  • метастатичний колоректальний рак.

Рак шлунка:

  • препарат для першої лінії лікування розповсюдженого раку шлунка, у комбінації з препаратами на основі платини.

Рак молочної залози:

  • місцевий розповсюджений чи метастатичний рак молочної залози, у поєднанні з доцетакселом після неефективної хіміотерапії, що включає препарати антрациклінового ряду;
  • місцевий розповсюджений чи метастатичний рак молочної залози, як монотерапія після неефективної хіміотерапії, що включає таксани і препарати антрациклінового ряду, або при наявності протипоказання до терапії антрациклінами.

Кселода - склад і форма випуску препарату

Діюча речовина: капецитабін; 1 таблетка, вкрита плівковою оболонкою, містить капецитабіну 150 мг або 500 мг;

Допоміжні речовини: лактоза безводна, натрію кроскармелоза, гіпромелоза, целюлоза мікрокристалічна, магнію стеарат; плівкова оболонка: для таблеток по 150 мг – Opadry рожевий 03А14309 (гіпромелоза, тальк, титану діоксид (Е 171), заліза оксид жовтий (Е 172), заліза оксид червоний (Е 172));для таблеток по 500 мг – Opadry® рожевий 03А14380 (гіпромелоза, тальк, титану діоксид (Е 171), заліза оксид жовтий (Е 172), заліза оксид червоний (Е 172)).

Лікарська форма - таблетки, вкриті плівковою оболонкою.

Кселода: як приймати препарат

Препарат Кселода може призначати лише кваліфікований лікар, який має досвід застосування антинеопластичних лікарських засобів. Для всіх пацієнтів рекомендований ретельний моніторинг протягом першого циклу лікування.

Лікування слід відмінити при прогресуванні захворювання або розвитку неприйнятної токсичності.

Препарат приймають перорально, не пізніше ніж через 30 хвилин після вживання їжі, запиваючи водою.

Монотерапія

Рак ободової кишки, колоректальний рак та рак молочної залози. Рекомендована початкова добова доза препарату Кселода як ад’ювантної терапії становить 2 500 мг/м2 поверхні тіла і застосовується у вигляді тритижневих циклів: приймати щодня протягом 2 тижнів, після чого роблять тижневу перерву. Сумарну добову дозу препарату Кселода розподіляють на два прийоми (по 1250 мг/м2 поверхні тіла зранку і ввечері). Рекомендована загальна тривалість ад’ювантної терапії у пацієнтів з раком ободової кишки ІІІ стадії становить 6 місяців.

Кселода - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання.

  • Тяжкі, у тому числі неочікувані реакції на лікування фторпіримідином в анамнезі. Гіперчутливість до капецитабіну або до будь-якого компонента препарату, або фторурацилу. Відома повна відсутність активності дигідропіримідиндегідрогенази (ДПД).
  • Вагітність та годування груддю.
  • Тяжка лейкопенія, нейтропенія, тромбоцитопенія.
  • Тяжкі порушення функції печінки.
  • Тяжка ниркова недостатність (кліренс креатиніну
  • Одночасний прийом соривудину або його структурних аналогів типу бривудину.

Побічні ефекти.

Загальний профіль безпеки препарату Кселода базується на основі даних більше 3000 пацієнтів, які отримували лікування препаратом Кселода в режимі монотерапії чи в комбінації з різними схемами хіміотерапії для різних показань для застосування. Профіль безпеки монотерапії препаратом Кселода при метастатичному раку молочної залози, метастатичному колоректальному раку та раку ободової кишки в ад’ювантній терапії є порівнянним.

Найбільш частими і/або клінічно значимими побічними реакціями, пов’язаними з лікуванням, були реакції з боку шлунково-кишкового тракту (діарея, нудота, блювання, біль у животі, стоматит), долонно-підошовний синдром (долонно-підошовна еритродизестезія), слабкість, астенія, анорексія, кардіотоксичність, прогресування порушення ниркової функції у пацієнтів з нирковою недостатністю, тромбоз/емболія.

Побічні реакції, які, на думку дослідника, розглядались як можливо, ймовірно чи віддалено пов’язані із застосуванням препарату Кселода, були отримані у клінічних дослідженнях монотерапії препаратом Кселода та в клінічних дослідженнях застосування препарату Кселода у комбінації з різними схемами хіміотерапії для різних показань для застосування.

Аналоги Кселоди

  • Апсибин
  • Капенекс
  • Капетазон
  • Капонко
  • Центрабін

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся