Левоком - інструкція, застосування, аналоги препарату

Левоком фото упаковки

Застосування Левокому

Левоком - склад і форма випуску препарату

Левоком: як приймати препарат

Левоком - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Левокому

Левоком – комбінований протипаркінсонічний препарат, до складу якого входять леводопа – метаболічний попередник дофаміну, що на відміну від останнього проходить через гематоенцефалічний бар’єр (ГЕБ), та карбідопа – інгібітор декарбоксилази ароматичних амінокислот.

Застосування Левокому

  • Хвороба Паркінсона.
  • Синдром Паркінсона.

Левоком - склад і форма випуску препарату

Діючі речовини: леводопа, карбідопа; 1 таблетка містить леводопи 250мг, карбідопи 25мг;

Допоміжні речовини: крохмаль кукурудзяний, крохмаль прежелатинізований, барвник Індигокармін (Е132), магнію стеарат, целюлоза мікрокристалічна.

Лікарська форма - таблетки.

Левоком: як приймати препарат

Левоком застосовувати дорослим внутрішньо. Оптимальну добову дозу препарату необхідно ретельно підбирати для кожного пацієнта. У процесі підбору дози за станом пацієнта повинен бути встановлений постійний нагляд, особливо при виникненні або підсиленні внаслідок застосування препарату таких проявів, як нудота і патологічні мимовільні рухи, зокрема дискінезія, хорея або дистонія. Раннім проявом передозування може бути блефароспазм. Для досягнення оптимального ефекту найкраще приймати препарат щоденно, не роблячи перерви у застосуванні.

Безпека препарату для дітей не встановлена, тому його не слід застосовувати пацієнтам віком до 18 років.

Початкова доза: для пацієнтів, які отримують менше 1500 мг леводопи на добу, початкова добова доза повинна становити 75-100 мг карбідопи та 300-400 мг леводопи (застосовувати препарат з дозуванням у співвідношенні карбідопи/леводопи 1:4) за 3-4 прийоми на добу. Пацієнти, які отримують більше 1500 мг леводопи на добу, мають починати з дози препарату 1 таблетка 3-4 рази на добу.

Левоком - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання:

Встановлена гіперчутливість до будь-якого з компонентів препарату.

Одночасне застосування з неселективними інгібіторами МАО (за винятком рекомендованих доз окремих інгібіторів моноаміноксидази типу Б, наприклад селегіліну гідрохлориду.

Тяжкі психози.

Тяжка печінкова та ниркова недостатність. Тяжка серцева недостатність. Тяжка серцева аритмія. Гострий інсульт. Стани, при яких протипоказані адренергічні засоби (наприклад, феохромоцитома, гіпертиреоз, синдром Кушинга). Підозрілі недіагностовані утворення на шкірі (дерматози) або меланома в анамнезі. Закритокутова глаукома.

Побічні ефекти:

  • З боку серцево-судинної системи: порушення серцевого ритму/відчуття серцебиття, ортостатичні ефекти, у тому числі артеріальна гіпотензія, артеріальна гіпертензія, біль у грудях, флебіт, схильність до втрати свідомості, синкопе, гіперемія, припливи крові до обличчя.
  • З боку органів дихання: задишка, хрипота, аномальне дихання, диспное.
  • Розлади з боку метаболізму: збільшення або втрата маси тіла, набряки, анорексія.
  • З боку сечовидільної системи: затримка сечовипускання, нетримання сечі, забарвленнясечі у темний колір, пріапізм.
  • З боку імунної системи: ангіоневротичний набряк.
  • Доброякісні, злоякісні та інші новоутворення (у тому числі кісти та поліпи): доброякісні, злоякісні та недіагностовані новоутворення, включаючи кісти та поліпи, злоякісна меланома.
  • З боку скелетно-м’язової системи: судоми м’язів, спазм м’язів.
  • З боку системи крові: лейкопенія, гемолітична та негемолітична анемія, тромбоцитопенія, агранулоцитоз.
  • З боку органів зору: диплопія, мідріаз, окуломоторний криз, помутніння зору.

Аналоги Левокому

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся