Лідаза - інструкція, застосування, аналоги препарату

Лідаза фото упаковки

Застосування Лідази

Лідаза - склад і форма випуску препарату

Лідаза: як приймати препарат

Лідаза - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Лідази

Гематологічні засоби. Ефект препарату полягає у поліпшенні рухливості суглобів, розм’якшенні рубців, усуненні та зменшенні контрактур, розсмоктуванні гематом. Дія найбільш виражена на початковій стадії патологічних процесів.

Застосування Лідази

  • Контрактури суглобів;
  • анкілозуючий спондилоартрит;
  • контрактура Дюпюїтрена (початкова стадія);
  • рубцеві зміни шкіри різного походження;
  • гематоми (на стадії організації);
  • склеродермія;
  • в офтальмологічній практиці (кератити, ретинопатії);
  • продуктивний характер запалення легенів у хворих на туберкульоз легенів;
  • травматичні ураження нервових сплетінь і периферичних нервів;
  • ревматоїдний артрит.

Лідаза - склад і форма випуску препарату

Порошок для розчину для ін’єкцій.

Склад. Діюча речовина: 1 флакон містить 64 ОД гіалуронідази (отриманої з сім’яників великої рогатої худоби).

Допоміжні речовини: відсутні.

Лідаза: як приймати препарат

Препарат Лідаза вводити підшкірно, під рубцевозмінені тканини, внутрішньом’язово, у вигляді інгаляцій, методами електрофорезу або аплікацій на слизові оболонки. В офтальмологічній практиці препарат можна вводити також субкон’юнктивально, ретробульбарно.

Для ін’єкцій вміст флакону розчинити у 1 мл 0,9% розчину натрію хлориду або в 1 мл 0,5% розчину новокаїну.

При контрактурах, рубцях різного походження, гематомах, анкілозуючому спондилоартриті вводити під шкіру поряд із місцем ураження або під рубцевозмінену тканину дорослим у дозі 64 ОД. Ін’єкції щоденні або через день. На курс лікування – 6-10-15 ін’єкцій.

При травматичних ураженнях нервових сплетінь периферичних нервів вводити підшкірно через день дорослим у дозі 64 ОД у розчині новокаїну. Курс лікування (12-15 ін’єкцій) при необхідності повторити.

При ревматоїдному артриті препарат застосовувати методом електрофорезу: дорослим 64 ОД лідази розчиняти у 30 мл води дистильованої, додати 4-5 крапель 0,1 N розчину кислоти хлористоводневої і вводити із роздвоєного електрода (анода) на два суглоби. Тривалість процедури – 20-30 хвилин, курс лікування – 10-15 сеансів.

При продуктивному характері запалення у хворих на туберкульоз легенів препарат призначати у вигляді ін’єкцій та інгаляцій у комплексній терапії з метою підвищення в осередку ураження концентрації антибіотиків та інших антибактеріальних засобів. Для інгаляцій вміст флакона розчинити у 5 мл 0,9 % розчину натрію хлориду. Інгаляції щоденні 1 раз на добу (5 мл розчину, який містить 64 ОД). На курс потрібно 20-25 інгаляцій. Повторні курси – у разі необхідності з інтервалами 1,5-2 місяці.

Для більш тонкого рубцювання уражених ділянок рогівки при кератитах закапувати розчин препарату (1 флакон з препаратом розчинити в 20 мл ізотонічного розчину натрію хлориду або в 20 мл 0,5 % розчину новокаїну) при одночасному застосуванні антибіотиків, сульфаніламідів.

При ретинопатіях вводити також під шкіру скроні по 0,5 мл розчину (1 флакон з препаратом розчинити в 20 мл ізотонічного розчину натрію хлориду або в 20 мл 0,5 % розчину новокаїну). Курс лікування становить10-15 ін’єкцій.

Лідаза - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання:

  • підвищена чутливість до діючої речовини;
  • злоякісні новоутворення;
  • гострі інфекційно-запальні процеси;
  • легеневі кровотечі та кровохаркання;
  • застосування естрогенів;
  • гостра стадія гематом;
  • туберкульоз із вираженою легеневою недостатністю.

Побічні ефекти. Слабкість, підвищення температури тіла, озноб, пітливість; запаморочення, головний біль; артеріальна гіпотензія, тахікардія; утруднене дихання, задишка; алергічні реакції, у тому числі гіперемія, висипи на шкірі, свербіж, кропив’янка, ангіоневротичний набряк.

При внутрішньом’язовому, підшкірному способі введення можлива поява висипів, гіперемії, еритеми, свербежу, почервоніння, набряку, болю, відчуття жару у місці ін’єкції; в офтальмологічній практиці при субкон’юнктивальному, ретробульбарному способі застосування – набряк, гіперемія повік, параорбітальної ділянки, шкіри обличчя, гіперемія склер.

АналогиЛідази

Аналогів не знайдено.

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся