Лідоксан – інструкція, застосування, аналоги препарату

Лідоксан фото упаковки

Застосування Лідоксану

Лідоксан: склад і форма випуску препарату

Лідоксан: як приймати препарат

Лідоксан: протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Лідоксану

Лідоксан – це місцевий анестетик, який застосовують при захворюваннях горла.

Застосування Лідоксану

Лідоксан приймається при запальних і інфекційних захворюваннях порожнини рота і глотки, що супроводжуються болем при ковтанні і роздратуванням.

Лідоксан: склад і форма випуску препарату

Лідоксан випускається у формі льодяників (в блістері, що містить 12 льодяників; по 2 блістери в картонній коробці).

Лимонні льодяники:

  • діючі речовини: хлоргексидину дигідрохлорид, лідокаїну гідрохлорид
  • 1 льодяник містить хлоргексидину дигідрохлорид 5 мг та лідокаїну гідрохлориду 1 мг.

Допоміжні речовини: аспартам (E 951), калію ацесульфам, лимонний ароматизатор 501050 АР0551, магнію стеарат, сорбіт (E 420).

М'ятні льодяники:

  • діючі речовини: хлоргексидину дигідрохлорид, лідокаїну гідрохлорид
  • 1 льодяник містить хлоргексидину дигідрохлорид 5 мг та лідокаїну гідрохлориду 1 мг

Допоміжні речовини: ментол (левоментол), лимонна кислота, магнію стеарат, сорбіт (E 420).

Лідоксан: як приймати препарат

Дорослі та діти старше 12 років. Рекомендована доза від 6 до 10 льодяників у день залежно від тяжкості симптомів. Льодяник слід повільно розсмоктувати у роті кожні 2,5-4 години.

Діти у віці від 6 до 12 років. Рекомендована доза для дітей віком від 6 років становить половину дози дорослої людини, тобто від 3 до 5 льодяників на день залежно від тяжкості симптомів. Лідоксан Лимон слід повільно розсмоктувати у роті кожні 5-8 годин.

Максимальна разова доза становить 5 мг хлоргексидину (0,08 мг / кг маси тіла) і 1 мг лідокаїну (0,02 мг / кг маси тіла), що відповідає 1 леденцу.

Максимальна добова доза хлоргексидину становить 50 мг, а максимальна добова доза лідокаїну становить 10 мг, що відповідає 10 леденцам.

Лідоксан Лимон, льодяники, необхідно розсмоктувати до повного розчинення. Препарат призначають для місцевого застосування у порожнині рота і горлі.

Не бажано застосування препарату під час або відразу після їжі.

Лідоксан Лимон не можна приймати протягом 3-4 днів. Якщо протягом цього періоду часу стан пацієнта не покращується або у пацієнта розвивається бактеріальна інфекція, що супроводжується підвищенням температури тіла, лікування слід припинити і звернутися за консультацією до лікаря.

Пацієнти з цукровим діабетом. Лідоксан Лимон не містить цукру (сахарози), тому його можна приймати пацієнтам з цукровим діабетом.

Лідоксан: протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання

  • Підвищена чутливість до діючих речовин (хлоргексидину або лідокаїну) або до будь-якої з допоміжних речовин препарату або до місцевих анестетиків амідного типу.
  • Вік до 6 років.

Особливості застосування

Застосування в період вагітності та годування груддю. Відомостей про негативний вплив препарату в період вагітності та годування груддю не надходило. Однак спеціальні дослідження у цієї категорії пацієнтів не проводилися. Перед застосуванням препарату лікар повинен оцінити співвідношення користь / ризик для пацієнтки.

Діти. Не призначають дітям у віці до 6 років.

Побічні ефекти

З боку імунної системи. Часті: шкірні реакції гіперчутливості.

З боку травного тракту. Часто: нудота, блювання, біль у животі.

Аналоги Лідоксану

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся