Лофлатіл – інструкція, застосування, аналоги препарату

Лофлатіл фото упаковки

Застосування Лофлатілу

Лофлатіл: склад і форма випуску препарату

Лофлатіл: як приймати препарат

Лофлатіл: протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Лофлатілу

Лофлатіл – це антиперистальтичний лікарський засіб.

Застосування Лофлатілу

Лофлатіл приймається для симптоматичного лікування гострої діареї у дорослих та дітей віком від 12 років, що супроводжується абдомінальним дискомфортом, включаючи здуття, спастичні болі і метеоризм.

Лофлатіл: склад і форма випуску препарату

Лофлатіл випускається у формі таблеток, вкритих оболонкою (капсулоподібні таблетки, вкриті оболонкою жовтого кольору,з розподільчою рискою з одного боку).

Діючі речовини: лопераміду гідрохлорид (loperamidehydrochloride), симетикон (simethicone);

Допоміжні речовини: целюлоза мікрокристалічна,алюмінію-магнію силікат, лактози моногідрат, кальцію гідрофосфат, кремнію діоксид колоїдний безводний, повідон К-30, кислота стеаринова, натрію кроскармелоза, покриття OpadryII 85G52482 жовтий: спирт полівініловий, тальк, титану діоксид (Е 171), поліетиленгліколі, лецитин, заліза оксид жовтий (Е 172).

Лофлатіл: як приймати препарат

Дорослі. Початкова доза становить 2 таблетки одноразово, у подальшому приймати по 1 таблетці після кожного акту дефекації, але не більше 4 таблеток на добу. Тривалість застосування – не більше 2 діб.

Діти віком від 12 років. Початкова доза – 1 таблетка одноразово, у подальшому приймати по 1 таблетці після кожного акту дефекації, але не більше 4 таблеток на добу. Тривалість застосування – не більше 2 діб.

Діти. Не застосовувати дітям віком до 12 років.

Лофлатіл: протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання

Лофлатіл протипоказаний:

  • пацієнтам з відомою підвищеною чутливістю до лопераміду гідрохлориду, симетиконуабо до будь-якого з компонентів препарату;
  • пацієнтам з гострою дизентерією, що характеризується наявністю крові у випорожненнях та підвищеною температурою тіла;
  • пацієнтам з гострим виразковим колітом;
  • пацієнтам з псевдомембранозним колітом, пов’язаним із застосуванням антибіотиків широкого спектра дії;
  • пацієнтам з бактеріальним ентероколітом, спричиненим мікроорганізмами родин Salmonella, Shigella та Campylobacter;
  • пацієнтам з кишковою непрохідністю або обструктивними захворюваннями травного тракту.

Лофлатіл взагалі не слід застосовувати, якщо треба уникнути пригнічення перистальтики через можливий ризик виникнення значних ускладнень, включаючи кишкову непрохідність, мегаколон та токсичний мегаколон.

Необхідно негайно припинити прийом препарату, якщо розвивається запор, здуття живота або кишкова непрохідність.

Особливості застосування

Лікування діареї лопераміду гідрохлоридом та симетиконом носить симптоматичний характер. Якщо можна визначити етіологію захворювання (або зазначено, що потрібно це зробити), у разі можливості слід проводити специфічне лікування.

У хворих з діареєю, особливо у дітей, ослаблених пацієнтів літнього віку може виникнути дегідратація та дисбаланс електролітів. У таких випадках найважливішим заходом є застосування замісної терапії для поповнення рідини та електролітів.

Застосування препарату не замінює введення відповідної кількості рідини та відновлення електролітів.

Оскільки стійка діарея може свідчити про потенційно серйозніші стани, лікарський засіб не слід застосовувати тривалий час, поки причина діареї не буде досліджена.

При гострій діареї, коли не спостерігається клінічне поліпшення протягом 48 годин, застосування препарату Лофлатіл слід припинити і звернутися до лікаря.

Застосування у період вагітності або годування груддю. Не рекомендується.

Побічні ефекти

З боку імунної системи: реакції гіперчутливості, анафілактичні реакції, включаючи анафілактичний шок, анафілактоїдні реакції.

З боку шкіри та підшкірної клітковини: висипання на шкірі, кропив’янка, свербіж, ангіоневротичний набряк, бульозні висипання (у т. ч. синдром Стівенса-Джонсона), мультиформна еритема, токсичний епідермальний некроліз.

З боку травного тракту: сухість у роті, нудота, запор, мегаколон (включаючи токсичний мегаколон протікання), кишкова непрохідність (включаючи паралітичну кишкову непрохідність), біль у животі, дискомфорт у животі, блювання, здуття живота, диспепсія, метеоризм.

З боку нервової системи: головний біль, дисгевзія (зміна смакового відчуття),сонливість, запаморочення, пригнічення свідомості, втрата свідомості, ступор, гіпертонус, порушення координації.

З боку сечовидільної системи: затримка сечі.

З боку органів зору: міоз.

Загальні розлади: астенія, підвищена втомлюваність.

Аналоги Лофлатілу

  • Діаремікс

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся